Home Lifestyle Wonen Citytrip Londen: 4 x designshoppen in Islington

Citytrip Londen: 4 x designshoppen in Islington

Citytrip Londen: 4 x designshoppen in Islington

Islington, een heerlijk ongerepte buurt vol winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes in Noordoost-Londen – het straatbeeld lijkt zo weggeplukt uit een Britse tv-serie – is goed op weg om Shoreditch naar de kroon te steken als meest hippe wijk van de stad. Tijdens het London Design Festival, dat vorige week plaatsvond, vonden we er alvast deze vier aantrekkelijke adressen.

smug islington londen

1. Bizzie Lizzie

SMUG is het geesteskind van Lizzie Evans, een sympathieke spring-in-'t-veld die in Islington geboren en getogen is en in haar eigen concept store vooral kleine accessoires voor huis, tuin en keuken aan de man brengt. De winkel is gelegen in Camden Passage, een voormalige antiekmarkt waar de shops, bars en eetgelegenheden de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond schieten. Bij SMUG vind je spulletjes die je nergens anders ter wereld vindt, te meer omdat Lizzie Evans vaak exclusief samenwerkt met collega-designers als Donna Wilson, Thornback & Peel, Tom Pigeon en Rosie Moss.

13 Camden Passage

www.ifeelsmug.com

adventures in furniture, islington, londen

2. Meubelavonturen

Bij Adventures in Furniture (AiF), een meubelatelier met winkel dat o.m. gespecialiseerd is in het vervaardigen en van uittrekbare houten tafels op maat en stoelen voor horecazaken, stond tijdens het London Design Festival het Belgische stoelenmerk Mobitec in de kijker. Dat is zeker geen toeval, want het bedrijf werkt al langer samen met een andere producent uit ons land: Ethnicraft. Duurzaam gewonnen hout – vooral eik en teak -, traditionele technieken, sobere rechte lijnen en mooie stoffen zijn hier de vaste ingrediënten. Brits vakmanschap ten voeten uit.

281 Upper Street

www.chestofdrawers.co.uk

twentytwentyone islington londen

3. Viva Scandinavia

TwentyTwentyOne werd in 1996 opgericht door Simon Alderson en Tony Cunningham. De naam zegt het al: hier houdt men van eigentijdse meubelen, verlichting en accessoires, maar ook van de klassiekers uit de vorige eeuw, met een duidelijke voorkeur voor de 'cleane' Scandinavische stijl. Het merkaanbod is alvast indrukwekkend: Vitra, Muuto, Carl Hansen & Son, Hay, Knoll, Artek… Dat assortiment wordt aangevuld met een eigen collectie, ontworpen door o.m. Robin Day en William Plunkett, en een fraaie selectie authentiek vintage, vaak van iconen als Eames of Aalto.

274-275 Upper Street

twentytwentyone.com

Aria, Islington, Londen

4. Let op het decor!

Aria, in een prachtig gerestaureerde voormalige concertzaal uit de Victoriaanse tijd in één van de zijstraten van Upper Street, is mede door dat unieke decor al sinds 1989 één van de mooiste designadressen in Londen. Je kunt er niet alleen terecht voor meubilair, accessoires en verlichting van grote merken als Alessi, Marimekko, Foscarini, Fritz Hansen en Kartell, maar ook voor een eclectische mix van objecten en stoffen van minder prestigieuze origine. Het huis werkt bovendien samen met locale onafhankelijke ontwerpers als James Tattersall, Alex Swain en Toby Sanders.

Barnsbury Hall, Barnsbury Street

www.ariashop.co.uk