Oh denneboom, oh denneboom. Wat zijn je takken wonderschoon! Tenminste als je ze goed verzorgt. Een kerstboom is leuk totdat hij zijn naalden verliest, maar gelukkig kan je dat makkelijk voorkomen. Bespaar jezelf heel wat poetswerk dankzij deze 5 nuttige tips. Have a holly jolly Xmas!

Op zoek naar het juiste kerstgeschenk voor haar? Check hier welk cadeau zij zeker onder jullie kerstboom wil vinden.

1. Koop de juiste boom

Als je kerst wilt halen met een groene boom, kies je het best voor een fraserspar of nordmann. Deze houden het langst hun kleur en zijn verrassend naaldvast.

2. Kluitje in het riet

Een boom mét kluit, houdt het simpelweg langer uit. We raden ook aan om nog een centimer extra van de stam af te zagen voor je de kerstboom in je interieur plaats. Een verse snijwonde zou het vocht beter opnemen.

3. Ook bomen drinken

Zet je kerstboom onder water en voeg een beetje suiker toe voor extra voedingsstoffen. Een plantenspuit is ook handig om de boom nu en dan te benevelen. Zo zullen de takken minder snel uitdrogen vanuit de naalden. Let wel op je kerstlichtjes, zorg ervoor dat ze tegen het vocht kunnen.

4. Acclimatisatie is key

Een spar wordt in de koude buitenlucht grootgebracht en moet daarom eerst acclimatiseren. Zet je kerstboom, voor je hem in een warme woonkamer plaatst, eerst een paar dagen op een koelere plek.

5. Blingbling is nefast

Ook al doet het veel pijn, een kerstboom kan helaas niet tegen veel poespas. Laat nepsneeuw achterwege en kies voor lichtjes die niet te heet worden.

Cadeau-inspiratie voor haar

10 cadeautjes onder €25 voor élk type vrouw
Queen never enough: 10 cadeaus voor vrouwen die alles al hebben
Deze pakjes wil onlineredactrice Lise Milbou onder haar kerstboom