Home Lifestyle Wonen De designtrends in Milaan: zwart, het nieuwe wit

De designtrends in Milaan: zwart, het nieuwe wit

De designtrends in Milaan: zwart, het nieuwe wit

Vanaf vandaag slaat het internationale designcircus zijn tenten op in Milaan voor de belangrijkste afspraak van het jaar: het Salone del Mobile. Wat zijn de actuele trends

 

 
‘Actie/reactie’ is in de designwereld een bekend fenomeen. Na barok komt soberheid en na retro volgt hightech. Waar we de laatste jaren onder invloed van de Scandinavische en Japanse ontwerpers – laten we vooral Apple niet vergeten – bijzonder veel wit aantroffen, lijkt de algemene trend nu 180° te keren. Zo brengt Vitra (www.vitra.com) volledig zwarte versies uit van twee klassiekers van Maarten Van Severen: de stoel ‘.03’ stoel en de ‘A-Table’. Ook het Nederlandse Pastoe (www.pastoe.com), dat dit jaar in Milaan zijn 100ste verjaardag viert en bekendstaat om zijn prachtige poederkleuren, pakt uit met heel donkere houten kasten. Bij B&B Italia (www.bebitalia.it), ten slotte, krijgt de stoel ‘Papilio’ een zwarte uitvoering van riet en is de tafel ‘Tobi-ishi’ verkrijgbaar in zwart marmer. 
 
 
 
 
 
 
Salone del Mobile, 9 tot 14 april, Rho beurshallen, Milaan. Op zaterdag 13 en zondag 14 april is de beurs open voor het grote publiek. Info op www.cosmit.it.