Home Lifestyle Wonen De nieuwe leefkeukens anno 2012
De nieuwe leefkeukens anno 2012

De keukens anno 2012 zijn leefkeukens: praktisch ingericht maar ook warm en sfeervol, als een tweede woonkamer. We analyseren twee hedendaagse keukens en hun accessoires en meubels. 

 

 

De keukens anno 2012 zijn leefkeukens: praktisch of semi-professioneel ingericht maar ook warm en sfeervol, als een tweede woonkamer. We belichten twee hedendaagse keukens met hun accessoires en meubels. 

De "industriële" leefkeuken is opgebouwd rond een robuust en semi-professioneel kookeiland (Westhal, via Adek), bij voorkeur in het midden van de ruimte en niet te ver van de natte zone. Naast het kookeiland staat een lange tafel die het kook- met het eetgedeelte verbindt en die tegelijk fungeert als werktafel voor volwassen en kinderen. Zo lopen koken, eten, huiswerk maken, of nog even iets afwerken op de laptop door elkaar in deze leefruimte. Vintage meubels ('Elephant stoel', Kristalia) en accessories nuanceren de industriële look en maken er een echte woonruimte van.

De "zen" keuken is bij voorkeur wit, eventueel te combineren met een aantal kleur- en zwarte accenten opdat het geheel niet te klinisch zou ogen en het een warme uitnodigende plek wordt. Laat de kleuren van het servies of porselein eventueel terugkeren in een spatwand boven de keukenkasten Sfeervolle lampen boven werkblad en tafel ('Drop Zero', Original BTC) dragen bij tot een warme en huiselijke sfeer. Bij deze sobere keuken past een mix van stoelen ('Eames Plastic Side Chair DSW', Vitra en 'About a Chair', Hay).