Vind je het ook zo moeilijk om je kleerkast netjes te houden en slingeren er vaak kledingstukken rond op plekken waar ze niet horen? Dan is het tijd om je kleerkast opnieuw in te richten, dat zegt althans opruimgoeroe Marie Kondo.

Nu de eerste zonnestralen komen piepen, is het tijd om te beginnen denken aan die lenteschoonmaak. Nog geen idee waar te beginnen, dan kijk je best eerst even een serie, want opruimgoeroe Marie Kondo toont ons op Netflix hoe het moet. Haar gouden tip: houd enkel waar je écht gelukkig van wordt, al het overige gooi je weg. Maar hoe pak je dat aan in je kleerkast?

Elk jurkje zijn thuis…

Een opgeruimde kleerkast start met een grondige inventaris. Leg al de kleren in je huis op één plek. Nu is het tijd om te selecteren. Welke kleren draag je echt graag en maken je gelukkig? De andere kleren schenk je weg aan familie of een goed doel. Daarna is het belangrijk dat elk item dat je bezit een thuis heeft. “Veel mensen leggen kleren en andere spullen op plekken die daar niet voor geschikt zijn. Liggen jouw jurkjes in een volgepropte ladekast? Dan wil dat niet perse zeggen dat je té veel jurkjes hebt, maar wel dat die ladekast geen geschikte plek is voor je jurkjes.” Kies dus liever een functionele plek voor je jurkjes.

Alles terug in de kast

Nadat je je kleren hebt geselecteerd, moet je ze terug een plekje geven. Verdeel je kledij eerst in logische categorieën. Bedenk daarna wat een logische plek is voor elk item en schik alles netjes in de kast. Nu alles een vast plekje heeft, is het veel gemakkelijker om alles altijd netjes terug te hangen of leggen.”

De juiste vouwtechniek

Natuurlijk is het belangrijk om alles netjes op te vouwen. Weet je niet meer hoe Marie Kondo dat precies aanpakte? Bekijk dan zeker deze video nog eens.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer tips voor je kleerkast: