https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Wonen Deze 5 gebouwen zijn het summum van prachtige architectuur

Deze 5 gebouwen zijn het summum van prachtige architectuur

Deze 5 gebouwen zijn het summum van prachtige architectuur

De architectuursite ArchDaily bekroont de Ribbon Chapel in Japan als het mooiste religieuze gebouw van 2016. Naast architect Nakamura, vielen ook deze architecten met hun prachtige gebouwen in de prijzen.

1. Harbin Opera House

opera china

 

MAD Architects bouwde in China dit prachtig operagebouw. In het interieur van de zalen komen de prachtige golven van de buitenkant terug. Het is dan ook de terechte winnaar in de categorie Cultural Architecture.

2. Vila Matilde House

vila matilde

vila matilde

 

Op het eerste gezicht is dit klein huisje in het Braziliaanse São Paulo een eigenaardige keuze voor 'House of the Year 2016'. Totdat je de wonderbaarlijk functionele architectuur van naderbij bekijkt. Met een klein budget werd uit een bouwvallig huisje een modern pand gecreëerd. Terra e Tuma Arquitetos is het brein achter dit ontwerp.

3. Factory in the Earth

factory earth

 

Deze fabriek in Maleisië lijkt helemaal op de gaan in haar groene omgeving. Ryuichi Ashizawa Architect & Associates ontving de eerste prijs in de categorie Industrial Architecture.

4. School of Architecture

school of architecture

 

Een opleiding in de architectuur behoeft een architecturaal pareltje. Dat weten ook de architecten van Tham & Videgård Arkitekter. Ze sleepten met deze creatie in Zweden de eerste prijs uit de categorie Educational Architecture in de wacht.

5. Cella Bar

cella bar

 

Architectenbureau FCC Arquitectura en interieurdesigner Paulo Lobo ontwierpen deze magnifieke bar in Madalena. De moderne ramen bieden een prachtig uitzicht over Portugese kust. Een terechte winnaar in de categorie Hospitality Architecture.

 

Ben je gebeten door architectuur en interieur? Bekijk dan:

Binnenkijken in een indrukwékkende boomhut

5 manieren om je interieur een instant update te geven

Zo breng je wit in je woonst