Bedwantsen zijn de laatste gasten die je in je bed wilt hebben. Toch zijn ze in Europa en andere westerse landen terug aan een opmars bezig. Er zijn enkele trucjes om de kans op deze bloedzuigende diertjes te verminderen, zo speelt de kleur van je beddengoed een rol.

 

Uit onderzoek, gepubliceerd in Journal of Medical Entomology, blijkt dat de bedwants liever kiest voor zwarte of rode omgevingen. De verklaring is simpel: ze zijn zelf zwart en rood (als ze bloed gezogen hebben) en zoeken liefst hun eigen ‘soort’ op.

Goed verlichte ruimtes vermijden de bedwantsen graag. Kiezen voor groene, witte of gele lakens is dus een betere optie. Bedwantsen leken uitgeroeid, maar lijken terug voor te komen. Je kunt ze bijvoorbeeld meenemen uit hotels (en ja hoor, ook vijfsterrenhotels), let daarom goed op als je bloedvlekken op je lakens ziet of jeukerige bolletjes hebt. Zet je reiskoffer op de daarvoor voorziene bankjes.

Beten van bedwantsen herken je aan jeukerige, kleine bobbeltjes (een beetje te vergelijken met een muggenbeet.) Bedwantsen zijn heel moeilijk weg te krijgen, ze kunnen lang overleven en hebben nesten in vloeren, kasten, achter plinten, in meubels enzovoort. Als je met bedwantsen te maken hebt, sluit je de ruimte af en contacteer je een insectenverdelger.

 

Meer tips voor in de slaapkamer:

Openingsbeeld: H&M Home

SOURCE: Good Housekeeping | Beeld: Zara Home