Tijd om je huis een nieuwe look te geven? Misschien het perfecte moment om wat positieve energie binnen te brengen. Want belooft de nieuwe woontrend ‘Kanso‘, een Japans minimalistisch concept.

Waar we nog niet lang geleden allemaal een Scandinavisch interieur willen, lijken we nu inspiratie te gaan halen in Japan. Dat lijkt toch als we Pinterest mogen geloven, de nieuwe woontrend Kanso lijkt aan populariteit te winnen. Kanso heeft wat weg van Feng shui, je weet wel: die manier van inrichten waardoor er voldoende energie door je huis stroomt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Kanso focust op zeven principes. Zen, assymetrie, stilte, natuurlijkheid, hardheid, vrij van drukte en subtiele diepte. De Japanners geloven dat subtiele meubels en een minimum aan kunst, zorgen voor een innerlijke rust. 

Zelf aan de slag? Verwijder dan eerst alle onnodige spullen uit je huis. Denk niet in termen van decoratie, maar in termen van plaats maken voor essentiële dingen. Klinkt misschien een beetje wollig, maar is vooral ook perfect om rommel tegen te gaan.

 

Meer tips voor in huis: