Beginnen die verre fietstochtjes, looptrainingen en wandelroutes in je buurt te vervelen? Waag je eens aan een do it yourself projectje, nu je er eindelijk de tijd voor hebt. Terrazzo onderleggers, je eigen handtas of wat dacht je van een groen terrarium? Maak het helemaal zelf met deze handige DIY kits.

6 x creatief

Geborduurde T-shirts of flower hoops

Studio Jo’zi, opgericht door de Gentse Tina Kunini, lanceert een heleboel do-it-yourself pakketten voor creatieve me-time in deze coronatijden. Zij zorgt voor al het materiaal, een uitgeschreven handleiding én video-tutorial waarin alles nog eens duidelijk en eenvoudig wordt uitgelegd. Onze twee favoriete boxen? Borduren op een T-shirt (€ 45) en flower hoop met gedroogde bloemen, off course (€ 47,95 via studiojozi.be)!

DIY Terrazzo Kit

Anneleen en Nathan houden ervan dingen te creëren met een hart voor de natuur. In oktober 2017 stampten ze House Raccoon in Mechelen uit de grond: een shop waarbij de focus zowel op interieurdesign als natuur ligt. Zo planten ze bij elk verkocht stuk één boom in Afrika en worden hun producten lokaal gemaakt én verpakt in de sociale werkplaats Mivas in Lier.

Ze organiseren regelmatig workshops, waaronder eentje om zélf terrazzo onderleggers te maken. Omdat dit nu niet kan, bedachten de twee een oplossing: een DIY pakket. Je krijgt al het materiaal en een duidelijke handleiding om thuis zelf 2 tot 3 terrazzo onderleggers te maken. Enkel beschikbaar tijdens de Covid-19 periode in België en de verzending is gratis (€ 49,90 via houseraccoon.com).

Maak je leren handtas zélf

Ontwerpster Griet Aesaert organiseerde al enkele workshops voor creatievelingen die met leder willen leren werken. Sinds kort biedt ze deze workshop nu ook aan onder de vorm van een DIY-kit. Maak in geen tijd je eigen zwarte of camelkleurige lederen hand-, heup of buckettas. Het enige wat je zelf moet voorzien, is een breekmes, snijmat, plakband en houten hamer. Een stikmachine heb je er niet voor nodig (€ 55 voor een heuptas, € 75 voor een handtas en € 90 voor een bucketbag via www.lederworkshop.be)

Regenboog uit macramé & wol

Samen met NUÏ Atelier zorgt Studio Fluo voor een leuk DIY pakket om zelf een hippe regenboog te maken. Kies tussen één van onze 3 kleurpakketten (Whale, Poppy of Amber) en fleur er de (kinder)kamer mee op. Deel je resultaat met #gaanmetdefluobanaan (€ 34,99 via studio-fluo.be).

DIY Biosfeer

In samenwerking met Jelle van Spore Nursery kan je via diezelfde Studio Fluo een terrarium bestellen. Een biosfeer of terrarium is een gesloten systeem dat zichzelf in stand houdt. Door het stappenplan goed te volgen kun je ervoor zorgen dat er nauwelijks zorg is aan je biosfeer. Groen in huis zonder veel onderhoudswerk (€ 54,99 via studio-fluo.be)!

Dit krijg je:

 • Bamboestokje
 • Kleikorrels
 • Houtskool
 • Insectengaas
 • Teeltaarde
 • Bolmos
 • Tropische plantjes
 • Glas met kurken deksel
 • Wat heb je zelf nodig ?

Dit heb je zelf nodig:

 • Lepeltje
 • Tape
 • Water
 • Schaar

Creatief met beton

Zelf een kaarsenhouder, bloempot, huisnummer… maken uit beton? Met het DIY-pakket van Crea’faire kan het. Het enige wat je hoeft te doen is het pakket te bestellen, waarna je toegang krijgt tot een online tutorial. Hierin wordt alles per stap zorgvuldig uitgelegd, het tempo bepaal je helemaal zelf. Succes (nu € 48 via creafaire.be)!

Bied jij zelf een leuk DIY pakket aan? Laat het ons weten via lise.milbou@feeling.be!

Meer ‘thuisdingen’