Home Lifestyle Wonen Feest aan tafel!
Feest aan tafel!

Geen feest zonder mooi gedekte tafel, maar hoe begin je eraan? Wij vroegen advies aan Lucia Esteves van La Forêt, een gloednieuwe winkel gewijd aan tafeldecoratie.

Lucia Esteves

Ingewijden kennen de van oorsprong Portugese, in Brussel wonende Lucia Esteves al even van haar prachtige gelijknamige lifestyle winkel in de buurt van het chique Brugmannplein. Deze zaterdag opent ze La Forêt, een boetiek (zonder etalage!), die helemaal gewijd is aan ambachtelijke tafelserviezen – van Portugese, Japanse of Franse oorsprong. Wij hadden de kans om haar enkele tips te vragen voor een wow!

1. Oud en nieuw

Combineer je doordeweekse servies met oude wijnglazen van je grootouders of -tantes. Kerst en Nieuwjaar zijn bij uitstek familiemomenten en op die manier breng je – letterlijk- herinneringen op tafel. Werk af met een modern, strak waterglas om een sterk contrast tusen oud en nieuw te krijgen. Probeer ook eens je oud zilveren/zilverkleurig bestek te combineren met zwarte servetten of onderleggers, dat zorgt voor een interessante tegenstelling.  

2. Ga voor contrast

Contrasten (en herinneringen) krijg je ook door bijvoorbeeld je oude, geërfde tafellakens – van die linnen met een kanten of gehaakte boord errond – een eigentijdse tint te geven, zoals zwart of grijs…  

3. Leg je kerstballen eens op tafel 

Bedek het midden van je tafel met kerstballen, kleur heeft geen belang: ronde vormen geven onmiddellijk iets heel vrouwelijks aan je tafel.

4. Combineer kleur

Wat kleuren betreft, beperk je je liefst tot twee kleuren bij een wit basisservies.  Persoonlijk hou ik van zachte tinten, zoals roze of lichtgroen, op een feesttafel, in combinatie met een tikkeltje mat goud.