Tenzij je onder een steen hebt geleefd, weet je het intussen: de Pinterest perfect interieurs van tegenwoordig zijn clean en minimalistisch. We leven graag sober en gestileerd, in ruimtes met zachte kleuren en een overvloed aan strakke natuurelementen (denk aan Scandinavische meubeltjes en decoratie). Héél moeilijk om netjes te houden, en net daarom gooien interieur-experts het in 2018 over een andere boeg.

Pittige wabi-sabi

Laten we beginnen met één dingetje: Instagramwaardige interieurs zijn een illusie, want wie maakt er nu nooit een beetje rommel (nee, je vouwt je kleren écht niet elke avond propertjes op voor je ze in de kast deponeert). Net daarom sprongen we dan ook drie gaten in ons interieur (dat wordt klussen) toen er een wel héél interessante Japanse interieurtrend ons pad kruiste. Maak kennis met: de wabi-sabi.

Inderdaad, het klinkt een beetje als dat pikante groene goedje waar je mond steeds van in brand staat en eigenlijk is de trend nét zo pittig. Dayna Isom Johnson is in-house trendexpert bij Etsy en legt de term even uit. “Je moet voor deze trend de schoonheid in imperfectie zien te vinden. Denk: tafels en snijplanken met brandplekken of keramieken borden die nét niet rond zijn. Accepteer dat je huis geen showroom is en houd het realistisch en authentiek. Het is heus niet erg als je jouw bed een keertje niet opdekt.”

Sleutel tot knus interieur

Het geheim van de wabi-sabi interieurtrend? Dat zijn handgemaakte, natuurlijk gevormde en gebrekkige decoratiespullen. Denk aan DIY potten, gekreukt linnen en houten meubels met zichtbare nerven. Eigenlijk geldt er maar één ding: hoe rommeliger, hoe beter. Klinkt als heaven.

Kommetjes uit keramiek

HK Living
€ 30 – Bekijk het hier

Asymmetrische prisma spiegel

Umbra
€ 100 – Bekijk het hier

Glazen vaas met deuken

Pols Potten
€ 43 – Bekijk het hier

Poederroze stoel

Zuiver
€ 249 – Bekijk het hier

Ontbijtbord uit keramiek

HK Living
€ 9,95 – Bekijk het hier

Houten snij-/kaasplank

Bowls and Dishes
€ 55 – Bekijk het hier

Rond tapijt met driehoekjes

Ferm Living
€ 42 – Bekijk het hier

Houten kastje

BePureHome
€ 149 – Bekijk het hier

Linnen kussen

Urban Nature Culture
€ 24,95 – Bekijk het hier

Koperen bijzettafel

Livingstone Design
€ 73,75 – Bekijk het hier

Interieur-inspiratie

SOURCE: harpersbazaar.nl