Kerst is weer achter de rug. Ons beste servies en mooiste tafellinnen kan weer even opgeborgen worden. Kaarsvet geknoeid op je tafellinnen (of op kledij)? Dankzij dit eenvoudige trucje zijn vlekken van kaarsvet in no time als sneeuw voor de zon verdwenen.

Kaarsvet gemorst op je tafellinnen? Geen zorgen, weggooien is niet nodig. Dankzij deze eenvoudige truc verwijder je het in een handomdraai.

1. De diepvries

Steek je tafellakens voor enkele dagen in de diepvriezer. Op die manier wordt het vet hard. Daarna kun je het grootste deel gemakkelijk verwijderen. Wees wel voorzichtig dat je de stof niet beschadigt, je kunt bijvoorbeeld een lepel gebruiken en zachtjes het vet wegkrabben.

2. De truc met de keukenrol

Nu moet je de vlek zelf nog verwijderen. Dat kun je eenvoudig doen met een stuk keukenrol en je strijkijzer. Leg een stuk keukenrol over de vlek en strijk er zachtjes over. Het keukenpapier neemt het vet op. Wrijf erover tot de vlek volledig is verdwenen. Let wel op: zet de temperatuur van je strijkijzer niet te hoog en leg een keukenhanddoek onder het tafellaken, zo voorkom je dat er kaarsvet op je strijkplank terechtkomt.

3. Was zoals gewoonlijk

Het enige dat je nu nog moet doen is je tafellakens wassen zoals je ze gewoonlijk wast. En daarna is je linnen helemaal klaar voor het volgende feest.

Meer tips voor na de feestdagen:

Openingsbeeld: Westwing