Als je al enige tijd een iPhone hebt, ken je het probleem ongetwijfeld ook: je hebt nog 25% batterij en enkele minuten later is je smartphone onherroepelijk uit. Heel vervelend, gelukkig is er een trucje om het probleem te verhelpen.

Vooral sinds de software-update iOS 10 kampen iPhone-gebruikers met een vervelend probleem: je iPhone valt spontaan uit terwijl je nog 25 of 30% batterij hebt. De oorzaak is simpel, het percentage batterij wordt verkeerd weergegeven. Gelukkig is er een simpel trucje om dit op te lossen. Je kunt je de batterij van je iPhone namelijk kalibreren.

Kali-watteuh?

Kalibreren dus. Oftewel je batterij resetten. Klinkt gelukkig moeilijker dan het is. Sluit je iPhone aan de officiële lader met de officiële USB-kabel. Druk de thuis- en aan/uit-knop gelijktijdig in tot het Apple logo verschijnt. Laat los en je iPhone start op. Nu wordt je batterij voor de eerste keer gekalibreerd. Vervolgens laat je je batterij nu tot 100% opladen, je zal merken dat die laatste procentjes traag verlopen. De oorzaak is het balanceerproces, de cellen worden ontladen en geladen tot ze de eindspanning hebben bereikt.

Nog niet het gewenste resultaat? Dan kun je je iPhone resetten en terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Let wel op: je instellingen zijn op deze manier wel verdwenen.

Meer tips voor je smartphone:

SOURCE: Appletips