Home Lifestyle Wonen handwerk, het nieuwe slow design

handwerk, het nieuwe slow design

handwerk, het nieuwe slow design

Laat je inspireren door de honderden gewone, opvallende en mooie handgemaakte voorwerpen in dit boek en ga misschien zelf aan te slag te gaan tijdens een minder zonnige dag deze zomer. Een mooi staaltje van slow design

Handwerk – met een hoofdletter H – is niet langer een tijdelijke trend", schrijft auteur Oliver Dupon, "het is inmiddels een vast onderdeel in ons modern leven". Voor zijn tweede boek verzamelde hij 60 creatieve talenten uit 19 landen die werken met diverse materialen zoals keramiek, metaal, papier, textiel, hout en glas. In deel 1 vind je de ontwerpers op alfabetische volgorde met een een korte beschrijving van hun leven en werk, mooi geïllustreerd met de foto's van hun ontwerpen. Het tweede deel geeft een thematisch overzicht van de objecten. Tenslotte geeft de auteur je nog een interessante lijst met zijn aanbevolen winkels, websites en blogs

courtesy of Takashi Tomii

Deze bloemvormige schaaltjes in kersen- en kastanjehout van de Japanner Takashi Tomii zijn afgewerkt met plantaardige olie of urushi, een traditionele Japanse lak.

De extreem gedetailleerde tekening op dit bord van de Australische Susan Hipgrave lijkt driemensionaal door de preciese reeks lichte en donkere lijnen en schaduwen.

In ziekenhuizen en scholen in Zweden gebruiken ze de rustgevende bloemenmobielen van de Zweedse kunstenares en textielontwerpster Ulrika Berge.

De Franse Zoé Ouvrier bewerkt en beschildert multiplexpanelen zoals voor deze paravent.

'Fool's Gold' is een collectie zacht geblazen glaswerk van massieve glasblokjes met goud van de Deense Hanne Enemark.

Handwerk, nieuwe trends, slow design, Oliver Dupon, Terra, € 29,99