Home Lifestyle Wonen Hét designevent: Dubieus Design

Hét designevent: Dubieus Design

Hét designevent:  Dubieus Design

De solden lopen op hun laatste benen, maar in Antwerpen kun je dit weekend nog enkele topstukken op de kop tikken. Nee, geen Dolce & Gabbana, maar wel Verner Panton en Charlotte Perriand. Designcenter De Winkelhaak organiseert dan ook Dubieus Design waar je het mooiste design en heel wat collector's items vindt.

Je kunt gewoon met je ogen genieten van al dat moois uit de tweede helft van de vorige eeuw zoals de meubels van Arne Jacobsen of Eames-broers tijdens de publieksverkoop op zaterdag 31 januari. Maar voor wie echt een uniek vintage exemplaar wil scoren, is er de preview op vrijdag 30 januari met bubbels en muziek. Een professionele schatter helpt je om de juiste waarde van al dat moois te bepalen. En in de winterbar geniet je intussen van de lekkere warme dranken van Bar Oscar. Je droomstuk niet gevonden tijdens Dubieus Design? feel.it geeft je nog enkele leuke designadresjes in Antwerpen nu je toch in de buurt bent.

Dubieus Design
Designcenter de Winkelhaak, Lange Winkelhaakstraat 26, 2060 Antwerpen.
30/1 – 18u to 22u – inkom: € 5. 31/1 – 10u tot 18u, gratis.
> Ontdek hier een wegenkaartje

 

Nog meer Antwerpse vintageadresjes

Solar

Spring binnen bij de buren

Loop even een blokje om en ga kijken naar het snel wisselende aanbod van Atelier Solarshop. Naast mooie hedendaagse ontwerpen en kunst in beperkte oplage vind je hier ook een heel divers aanbod aan kleine retromeubels en -accessoires zoals een mooie schaal of een industriële lamp. Niet voor niets is hun motto 'Do You Like Beautiful Stuff'?

Atelier Solarshop, Dambruggestraat 48, 2060 Antwerpen, wo-za: 12u-18u30.
> Ontdek hier een wegenkaartje

 

zetel

Gouden vintage

Op zoek naar een art deco-sofa of een goudkleurig rek uit de onevenaarbare eighties? Op een boogscheut van De Winkelhaak en Atelier Solarshop vind je Goldwood by Boris. Gepassioneerd verzamelaar en kenner Boris gaat voor een ruime mix van meubilair van de jaren 20 tot 90, met nadruk op vintage uit de jaren 60 en 70.

Goldwood by Boris, Offerandestraat 1, 2060 Antwerpen, ma-vr: 10u-18u, za: 12u-18u.
> Ontdek hier een wegenkaartje

 

Elan

Fabulous fifties

Soms volstaan een paar kleinere retro-objecten om je interieur een nieuwe look te geven. Bij Elan Vintage Objects ligt de focus bijna uitsluitend op de jaren 50 en een beetje jaren 60. Je kunt er terecht voor decoratieve gebruiksvoorwerpen zoals keramiek, glaswerk, stoffen, veel verlichting en grotere designstukken zoals dressoirs, tafels…

Elan Vintage Objects, St-Michielstraat 19, 2000 Antwerpen, di-zo: 14u-18u (ma en do gesloten).
> Ontdek hier een wegenkaartje

 

Stam

Primeur op het eilandje

Een gloednieuwe conceptstore die mode en vintage meubels onder één dak brengt en dat niet in de Kloosterstraat, het Mekka van het vintage en retromeubilair, maar op het eilandje. Monique Stam vestigt zich er als eerste met zo'n concept in een prachtig pand in de havenbuurt die dankzij het MAS tegenwoordig volop aan het bruisen is.

Monique Stam conceptstore, Nassaustraat 38, 2000 Antwerpen, wo-zo: 12u-20u.
> Ontdek hier een wegenkaartje