Hoe je je interieur een instant make-over geeft? Justine Kegels weet raad. Justine is interieurarchitect en woont in een appartement als ‘uit de boekjes’. Ze houdt van aardetinten, natuurlijke materialen en warme lichtjes.

“Ik hou van grote planten en heb dan ook een aantal exotische exemplaren op een goed zichtbare plaats in huis. Zo heb ik bijvoorbeeld twee palmen die meteen voor een zomerse toets zorgen. Een extra lamp is een goed trucje om voor sfeer te zorgen in de donkere dagen; investeer in een gezellige leeslamp of sfeerlicht, dat kleedt meteen aan.”

Dagbed

“Met kleine aanpassingen kun je de sfeer van je interieur meteen veranderen. Ik hou van tulpen en andere lentebloemen. Ik koop een nieuw dekentje of verander een van de kussens. Een daybed is helemaal terug van weggeweest, zoals dat van Charlotte Perriand. Ik heb er onlangs zelf één in elkaar laten steken. Dat doe ik vaker. Als ik een ontwerp zie dat ik een tikje anders wil, kijk ik eerst of ik het zelf kan maken.”

Ovaal statement

“We zien ook dit nieuwe seizoen weer veel aardetinten, maar ook steeds meer donkerblauw. Ook geometrische vormen en afgeronde natuurlijke materialen blijven populair. Het is belangrijk dat je je goed voelt in je huis. Een jurk waar je niet dol op bent, kun je in de kast hangen. Wat in je huis staat, zie je iedere dag. Daarom blijf ik investeren in mijn interieur, zeker nu we zo veel thuis zijn. Mijn meest recente aanwinst is een ovale tafel die ik samen met mijn papa heb gemaakt. Tafelen aan een ronde vorm is enorm gezellig. Zo’n tafel maakt ook meteen een statement in je interieur.”

 Wie zoekt die vindt

“Zelf winkel ik graag bij Espoo in Antwerpen, zij hebben een hele sterke collectie de laatste tijd. Ik zoek ook vaak op Etsy naar kunst en decoratieve objecten, zoals keramieken lampen. Ook op tweedehandssites durf ik weleens te graven. Daar kun je echt schatten vinden voor zachte prijsjes. Op marktplaats en 2dehands.be zijn de juiste zoektermen vooral belangrijk. Probeer eens ‘marmeren tafel’, ‘travertijn’, ‘space age lampen’ of ‘club zetels’. Die zoekopdrachten zijn bij mij geregeld een succes.”

Justines Online Inspiratie

@Rubyatelier

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een shop uit Denemarken met een fantastische selectie. Ze verzenden wereldwijd!

@XandlAmsterdam

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het label van Sander Vervoort en Leon van Boxtel. Ze ontwerpen hele toffe kunstwerken, textiel en lampen. Zulke mooie objecten.

@art_in_return

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een tof concept van een kunstenares. Ze verkoopt haar werk niet voor geld, maar ze vraagt er iets voor in ruil. Zodat het een persoonlijke transactie is, bijvoorbeeld een weekendje Parijs met logement in jouw favoriete hotel.

Zin in nog meer wooninspiratie?

In de highlight 3 Days of Design op onze instagramaccount @feelingmagazine kun je de tips en adressen herbekijken van chef lifestyle Nathalie Balsing, die op 5, 6 en 7 mei op bezoek is gegaan in haar favoriete showrooms en woonwinkels, en binnenkijken bij drie inspirerende woonvrouwen.

En check zeker ook de schat aan inspiratie en adressen in de Feeling Home Outdoorspecial die nog tot 18 mei samen met Feeling in de winkel ligt!

Meer lezen over wonen en interieur:

Foto’s: Rebecca Fertinel