Geen zwart gat straks na de feesten; in de leegte van de kerstboom lonkt een januari-nieuw-effect. Hoe je je interieur een instant make-over geeft? Marie De Clerck weet raad. Marie heeft een oude graanschuur omgetoverd tot een gezellig, ruim huis met industriële stijl. Ze is general manager van basketbalploeg Filou in Oostende.

De woontips van Marie

“Ik vind het ieder jaar jammer om afscheid te nemen van de kerstboom, de overgang naar de lente duurt me te lang. Anderzijds geeft het vertrek van de kerstversiering weer ruimte en rust in huis. Ik hou van hoge plafonds en een uitgestrekt gevoel, alsof het huis weer kan ademen. Ik vervang de kerstboom door droogbloemen en vetplanten. Ik ben niet zo’n held in het onderhoud van planten en bloemen. Met gedroogde boeketjes kun je weinig fout doen, en ook cactussen vragen weinig onderhoud. Ik hou wel van die bohemien stijl.

droogbloemen

Januari is een donkere maand en dan zijn kaarsen altijd leuk om het gezellig te maken. Hoe meer, hoe beter! Ik vermijd zelf kleine, klassieke potjes en theelichten, maar kies veeleer voor grote volumes: een stevige, dikke kaars in een grote vaas, een grote bloempot gevuld met kaarsen. Mijn deco-tip: durf voor XL te kiezen, een kaars oogt niet snel té groot.”

Ga zitten

“Ik focus zelf het liefst op de grote meubelen en minder op het decoratieve. Het is altijd goed om iets in je hoofd te hebben en met dat idee te gaan rond snuisteren. Zo kocht ik onlangs twee rotanstoelen om ons salon een frisse wind te geven. Ik vind dat je nooit genoeg verschillende zithoeken kunt hebben. Wij hebben ons huis op een manier gebouwd dat we altijd veel volk kunnen ontvangen.

Ik hou enorm van leven in huis, maar dan heb je ook veel stoelen nodig. Een poef is dan ook altijd handig en geeft meteen een andere sfeer aan je interieur, zoals die van Quinze & Milan. Momenteel zoek ik zelf naar een serveertafel, niet voor etentjes, maar als decoratie in de woonkamer om een vaas bloemen op te zetten.”

Social shopping

“Ik vind tegenwoordig de meeste interieurspullen via social media. Ik volg zelf vooral mensen die het als hobby doen, omdat die prijzen vaak iets lager liggen dan bij de grote handelaren. Als je bij een leuke winkel kijkt welke accounts zij zelf volgen, kom je vaak op interessante namen. Ik combineer nieuw met vintage en tweedehands. Een oud stuk heeft altijd een geschiedenis. Dat maakt ze extra bijzonder.”

Marie de Clerck

Maries favoriete shops

Mooie bloemenwinkels

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Mooie bloemenwinkels als Tabula Rosa (@tabularosa_) of Descaplant (@descaplant), bij Gudrun & Danny. Ze zijn open op zondag, handig!

Art-Coco

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

@artcocoshop in Kortrijk. Sarah heeft de mooiste stukken voor een schappelijke prijs, van meubelen tot kussens en kunstwerken. Mooi hoeft niet altijd duur te zijn.

f.c.JEUNN

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

@fcjeunn waar ik de twee rotan zeteltjes onlangs kocht. Zij opereren vanuit Wevelgem. Hier vind je vintage stoelen, lampen, zetels, kasten en hebbedingen.

Foto’s: Rebecca Fertinel. 

Zin in nog meer wooninspiratie?

In de highlight 3 Days of Design op onze instagramaccount @feelingmagazine kun je de tips en adressen herbekijken van chef lifestyle Nathalie Balsing, die op 5, 6 en 7 mei op bezoek is gegaan in haar favoriete showrooms en woonwinkels, en binnenkijken bij drie inspirerende woonvrouwen.

En check zeker ook de schat aan inspiratie en adressen in de Feeling Home Outdoorspecial die nog tot 18 mei samen met Feeling in de winkel ligt!

Meer lezen over wonen en interieur: