De tijd dat je interieur vooral Scandinavisch sober, minimalistisch en wit mocht zijn is voorbij. Zelfs de meisjes uit het hoge noorden zwichten dezer dagen voor een héél andere trend: eentje die overloopt van kleur, en speelt met grillige vormen en texturen.

Van golvende spiegels in snoeperig pastel, tot figuratieve 3D-stoelen in koningsblauw en glaskunst met wulpse welvingen: als het maar kunst schreeuwt en vrolijk in het oog springt, is het goed.

Flou artistique: 3 x kleuren en vormen in huis

1. Chunky furniture en pastel

Tussen kunst en design in: dat lijkt zowat het motto van deze trend te zijn. Weg met minimalistische strakke stoelen in zuiver hout en al te strakke wandrekken met flinterdunne latjes. Je meubels mogen dezer dagen absoluut een beetje ‘chunk’ en volume hebben: van robuuste bureaus met ‘veel pak aan’ tot figuratieve stoelen die meer weg hebben van een 3D-kunstwerk in pakweg het Gentse S.M.A.K. dat wat anders, zijn in.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bovendien mag er niet alleen met vormen en kleuren gespeeld worden: ook aparte texturen doen het goed: zetels met een hoog aaibaarheidsgehalte bijvoorbeeld en tapijten met een ruige ondergrond staan mooi in de je Scandi-artistieke interieur.

2. Wulpse welvingen en getint glas

Nog meer trending: spiegels, krukken, stoelen, vazen en andere wanddecoratie met grillige vormen, ovalen en een hoge dosis flou artistique. De kleur waarin al deze objecten liefst komen? Pastel: van muntgroen tot pastel geel, lavendel, poeder roze of babyblauw, echt élke tint is prima. Ook felroze beleeft trouwens een momentje. Nog zo’n trend: glaskunst met veel wulpse welvingen in een snoeperige kleur.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ook vazen die de meest sensuele delen van het menselijk lichaam subtiel in de verf zetten (denk de ronding van een vrouwelijke taille of buste) zijn graag geziene accessoires.

3. Twisted candles en posterkunst

Ook kaarsen in een aparte twisted vorm en een fijne pastelkleur doen het goed. Steeds meer kleine kaarsen labels brengen trouwens de mafste modellen op de markt: van langwerpige kaarsen met een lus of subtiele twist, tot bolvormige kaarsen met boogjes of zelfs uiterst gedetailleerde beeldhouwwerkjes in was – bijvoorbeeld naar het evenbeeld van een mannelijk borstkas of een ander deel van het lichaam.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ook altijd een goed idee: een stukje kunst aan de muur. Vooral een figuratief lijnenspel met abstracte, maar niet te hoekige vormen doen het goed. Opnieuw zijn pastelkleuren en ‘het menselijk lichaam’ een vaak gespotte inspiratiebron.

Shop je eigen Scandi-artistieke interieur hier bij elkaar:

Zachte lounge-fauteuil met lijnen in roze

Ligne Roset, € 1.943. Koop hem hier

Handgemaakte bubbelkaarsten in pastel

Soy Hive, € 20 per stuk. Koop ze hier

 

Lavendelkleurige kaars met twist in flexibele wax

Studio Helder, € 26. Koop hem hier

Kobaltblauwe spiegel met golvend kader

Gustaf Westman, prijs op aanvraag. Koop hem hier

Chunky ‘bold’ 3D-stoel in purper

Moustache, € 420. Koop hem hier

Kruik met ‘bolle buik’ in oranje

Raawii, € 59,60. Koop hem hier

Chunky sofastoel met ovalen en ronding

Fést, € 759. Koop hem hier

Bureau met stalen frame en kleurvlakken

Muller Van Severen, prijs op aanvraag. Koop hem hier

Speelse minimalistische tafellamp in lila

Fést, € 279. Koop hem hier

Vaas met wulpse welvingen en ‘love handles’

 

Anissa Kermiche, € 554. Koop hem hier

Grafische poster met ‘pink leaf’ print

Postery.com, € 14,95. Koop hem hier

Vaas in purper getint glaswerk met ribbels

Butlers, € 15,99. Koop hem hier

Meer lezen over interieur en deco: