Als het om de kleur van je muur gaat, loop je maar beter op de trends vooruit. Precies daarvoor bestaat het Pantone Color Institute, want zij brengen elk jaar opnieuw een boek uit met de belangrijkste kleuren, en die voor 2019 zijn al bekend!

72 kleuren, 8 paletten

De glazen kleurenbol voorspelt voor 2019 maar liefst 72 trendkleuren uit acht kleurpaletten. Elke muur in een andere tint dan maar? Nee hoor, hoeft niet. Als je voor één of twee kleurtjes kiest uit hetzelfde palet, zit je helemaal goed. Pantone maakte twee van de acht kleurpaletten al openbaar en dat zijn cravings en classico. Tinten die lijnrecht tegenover elkaar staan in het kleurspectrum.

Color cravings

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Voor het palet cravings (hierboven) haalde Pantone inspiratie bij de ‘fetish foods’, als pepers en chocolade. Dat levert kleuren op als pittig rood, flamingoroze, zachtoranje en rijke paarstinten. In hetzelfde palet – en dat is verrassend – zitten ook warme en neutrale cappuccino-achtige kleuren. Als je deze combineert met een felle kleur zal-ie nòg beter tot zijn recht komen. Perfect voor een huis waarin rood de statementkleur is.

Classico is dan weer iets tijdlozer en eleganter. Een zwaanwitte kleur mag hier niet ontbreken, net als verschillende tinten taupe, grijs, bordeauxrood en kaviaarzwart. Aan jou de keuze ;-).

Meer interieurtips

Openingsbeeld: H&M Home