Je wacht misschien tot na Sinterklaas, maar dat wil niet zeggen dat je niet volop kunt beginnen met de voorbereiding van je kerstdecoratie. Zin in nieuwe ballen en slingers, maar liever geen fortuin kwijt? Wij zochten de plekken waar je de mooiste goedkope decoratie vindt.

Voor een nostalgische Kerst

Het nadeel aan Scandinavische merken? Er hangt vaak een stevig prijskaartje aan vast. Gelukkig zijn er ook goedkope alternatieven, zoals het Deense Søstrene Grene. Met een nostalgisch thema kies je uit de schattigste kerstballen in bordeaux en wit (al vanaf 0,28 euro!), papieren boompjes en schattige poppetjes.

Voor schattige kitsch

Wat dacht je van een lekkere donut of een schattige kreeft in je boom? Kitsch is zó 2019. Je vindt de meest kleurrijke ornamentjes, onder andere bij De Bijenkorf vanaf 11,95 euro.

Voor klassieke elegantie

Wie het graag klassiek houdt, kan bij Zara Home terecht voor een prachtige, betaalbare collectie. Van tafellinnen tot alles om je huis te versieren.

Voor een dierlijke kerst…

Ook bij Casa vind je goedkope kerstdecoratie om het gezellig te maken. Graag wat meer dieren in je boom? Deze schattige beertjes koop je al voor 0,50 euro. Uiteraard zijn er ook rendieren in allerlei vormen en vind je er lama’s, cheeta’s en andere diertjes.

Voor wie geen klassieke kerstboom wil

Katten in huis of een kleine appartement? Vergeet de klassieke kerstboom, maar ga voor een origineler exemplaar. Bij Maisons Du Monde vind je urban kerstdeco aan een prikje. Extra voordeel: op heel wat producten geven ze nu al kortingen tot 50%.

Voor wie bling bling houdt…

Van sneeuwpopjes, teenslippers of kikkers vol glitters óf klassieke kerstballen met glitter. Bij Hema vind je ze al vanaf 1,75 euro voor negen stuks. Of 44 ballen voor 8 euro. Inslaan die handel.

Voor een Scandinavische Kerst…

Uiteraard mag ook de kerstcollectie van Ikea niet in ons lijstje van favorieten ontbreken. Je vindt er alles om boom en tafel te versieren. Onze favoriet? Dit schattige paard, voor maar 12,99 euro te koop bij Ikea.

Meer tips voor Kerstmis:

Openingsbeeld: Ferm Living