Home Lifestyle Wonen Keukentrends 2014: duurzaam design

Keukentrends 2014: duurzaam design

Keukentrends 2014: duurzaam design

Benieuwd naar de keukentrends van 2014? Wij zetten ze even voor jou op een rijtje!

De keuken is de plek waar je 's morgens pas echt wakker wordt, 's avonds geniet van een lekkere maaltijd, napraat bij een kop koffie en lief en leed deelt met je gezin. Daarom besteden we steeds meer aandacht aan de inrichting ervan, maar ook aan de keuze van materialen en apparaten.

Keukentrend 1: blijvende kleuren

In een ruimte waar je veel tijd doorbrengt, is het belangrijk om rust en gezelligheid te creëren. Interior designers raden aan om in je keuken basiskleuren te combineren met fellere accenten zoals kanariegeel, indigoblauw of kiwigroen. Met toffe decoratiespullen kun je je keuken verder personaliseren.

Keukentrend 2: natuurlijke materialen

Natuurstenen werkbladen zoals graniet of composiet, zijn bestand tegen alle keukengeweld. Je kunt ook kiezen voor hout, of het nieuwe lightbeton. Dat is een lichtere versie van klassiek beton, maar even geschikt als werkblad.

Keuken

 

 

 

 

 

 

Keukentrend 3: duurzaamheid

Wie bouwt of verbouwt, is vaak op zoek naar een ecologische oplossing. Door in je keuken te kiezen voor duurzame materialen en energiezuinige apparaten, kun je je steentje bijdragen aan het milieu. Ook de grote keukenproducenten gaan mee in deze trend. Zo verkoopt IKEA bijvoorbeeld niet langer massief houten werkbladen, maar enkel werkbladen met een houten toplaag. Op die manier proberen ze de massale ontbossing tegen te gaan.

Keukentrend 4: organisatie

Het geheim van elke keukenprinses is een goed georganiseerde keuken. Deel je keuken(kasten) dus in op basis van jouw kookgedrag. De meeste keukenproducenten bieden allerlei opbergtools aan voor de indeling van je keukenlades en -kasten.

Een leuk alternatief voor het fornuis is 'pitt cooking' , waarbij de gaspitten los op je keukenblad worden geïnstalleerd. Modern, veilig en onderhoudsvriendelijk.

pitt_cooking

 

 

 

 

 

Ontdek meer woon- en interieurtrends in de nieuwe Feeling Wonen!