Met haar gevel als een schuifpuzzel waarvan de stukjes na veel wikken en wegen eindelijk mooi op hun plaats zitten, is deze gezinswoning een gesofisticeerd buitenbeentje tussen de logge pakhuizen van het Antwerpse Eilandje.

 

Wanneer Hansi en Sophie op één van hun terrasjes staan, zien ze het MAS en het Red Star Line-museum. In de verte zien ze het nieuwe havengebouw van Zaha Hadid verschijnen. De wijk waarin ze wonen is in volle bloei. Er komen systematisch nieuwe appartementsblokken bij. Naast alle pakhuizen springt hun moderne, abstracte woning meteen in het oog.

terras

Wit met kleuraccenten

Wit domineert de woning op alle verdiepingen. Alle wanden en balustrades hebben een witte kleur gekregen. Ze werken enkel met een kleur in de accessoires of in de kunstwerken in de ruimtes.

trap

“We kiezen heel bewust voor een wit decor met uitgesproken kleuraccenten in de vorm van meubels of schilderijen”

keuken

Mix van oud en nieuw

Het koppel houdt allebei van architectuur en design en zijn echte Eames-fans. Hun meubelcollectie is een selectie van oude en nieuwe objecten die ze leuk vinden. Bijna al het ingebouwde meubilair hebben ze zelf ontworpen.

living

kast

“Onze meubelcollectie is een mix van oud en nieuw, een spontane selectie van dingen die we leuk vinden”

boeken

Niveauverschil

niveau

eetkamer

De verschillende niveaus zijn zo veel mogelijk open gelaten om meer ruimte te creëeren. Daarnaast hebben ze gewerkt met split-levels omdat dit ook aanwezig was in hun vorige woning. Zo ligt bijvoorbeeld de eetkamer een half niveau hoger dan de keuken.

 

Krijg je hier niet genoeg van? Kijk dan zeker eens naar deze binnenkijkers: