Home Lifestyle Wonen Binnenkijken: Patio met spiegels

Binnenkijken: Patio met spiegels

Binnenkijken: Patio met spiegels

Vier woonunits die organisch in elkaar schuiven rond een spectaculaire patio met spiegels… Met dit concept verwijst het Gentse architectenbureau Atelier Vens Vanbelle het traditionele beeld van appartementen – netjes naast en tegenover elkaar in een gang – resoluut naar het verleden.

 

Organische bouw

Het ontwerp dat Maarten en Dries uitdokterden is zeer complex. Vanuit de vier appartementen is er zicht naar de straatkant, de patio en de achterliggende binnenplaats. Op deze manier valt er op elk moment van de dag wel ergens natuurlijk licht naar binnen. Wat ook speciaal is, is de patio. Deze is opgebouwd uit gerecupereerde bakstenen die worden uitgerust met spiegels en gepolijst aluminium. Zo komt er licht naar beneden en van beneden kan je de lucht zien.

patio

spiegels

 “We wilden geen appartementen in de klassieke zin van het woord. Het moesten volwaardige woningen worden.”

ramen

Warmte en huiselijkheid

trap

keuken

 

 

 

 

“Wij houden niet van architectuur voor architecten; daarvoor vinden we huiselijkheid en gezelligheid te belangrijk”

living

keuken

Maarten en Dries braken met het idee architectuur voor architecten. Architectuur mocht niet primeren op warmte en gezelligheid. Zo koos Maarten in zijn unit voor multiplex van Pools grenenhout die door zijn gevlamde tekening al warmte op zich uitstraalt. Alle materialen geven een bepaalde huiselijkheid weer in de ruimte.

Meer over wonen?