Home Lifestyle Wonen Kleurapps voor smartphones en tablets

Kleurapps voor smartphones en tablets

Kleurapps voor smartphones en tablets

Met deze kleurapps hoef je niet langer bang te zijn voor een foute kleurenkeuze. Je schildert de muur van je woonkamer met je vinger op je tablet of smartphone en begint nadien gewoon opnieuw als de kleur of het resultaat je niet bevalt.

 

 

Verfmerken 

Met de apps van de diverse verfmerken krijg je niet alleen een goed overzicht van hun kleurenassortiment, maar ook de kans om op een interactieve en eenvoudige manier je  keuze te maken. Zo kan je een foto van je interieur uploaden en hem met een kleurenpalet op je scherm inkleuren. Je kan nadien de kleuren, de combinaties en je favoriete producten bewaren.
• Histor Color Studio, gratis, iPhone, (via Apple store, zoek op ‘Histor Color’).
• Levis Let’s Colour, gratis, iPhone/Android.
• ColorSmart by Behr™, gratis, iPhone/iPad/Android.
 

Kleurenreferentiekader

Met een eenvoudige verwijzing naar een Pantone kleur – al 50 jaar het internationale referentiekader voor kleur – maak je fabrikanten, designers of uw huisschilder meteen duidelijk welke tint je precies bedoelt. Met 13,000 Pantone-kleuren, de nieuwe series voor fashion en home inbegrepen. Je kan de kleurenpaletten ook makkelijk delen met vrienden en klanten.
• myPantone™, 8,99m/5,67m, iPhone/Android.
Hetzelfde principe, maar hier kan je via een foto van een kunstwerk of je huisdier de juiste kleurcodes in RGB, HSB en CMYK terugvinden. Ideaal voor doe-het-zelvers en grafici. 
• CliqCliq Colors, gratis, iPhone/Android.
Met de online kleurenadviseur van het Amerikaanse merk Sherwin Williams kun je foto’s uploaden van je interieur, maar ook van landschappen, steden, mode, enz.. De app geeft je dan voor 8 kleuren de juiste verfreferenties. 
• ColorSnap, gratis, iPhone/iPad/Android.
 

Virtueel schilderen

Upload een foto van een goed verlichte ruimte en verf ze met een digitale verfborstel in de kleur van je keuze. Deze app helpt je de bijpassende accentkleuren te kiezen. 
• Painttester, gratis, iPhone/iPad.
Je muur schilderen gaat hiermee sneller dan in het echt. Met je vinger kleur je de oppervlakte op een foto in. Niet tevreden over het resultaat en de kleur die je gekozen hebt? Begin dan gewoon opnieuw!
• Paint My Wall, gratis, iPhone/iPad.
 

House Beautiful

De redactie van House Beautiful lijstte 669 verfkleuren op en sorteerde ze op kleur, ruimte en sfeer. Voeg daarbij de tips en suggesties van interieurontwerpers en je kan zelf aan de slag.
Nog niet overtuigd? Probeer dan de ‘Your Color Personality’ test om de geschikte kleur voor jouw interieur te vinden. 
• House Beautiful’s 500 + Favorite Paint Colors, 4,49 m, iPad.
 
 
U vindt de apps via App Store of Google Play.