Porselein heeft een luxe-imago en dat is niet voor niets. Het elegante, fijne materiaal is tegelijkertijd erg stevig en duurzaam; interessant om in te investeren, dus.

Waarom porselein?

Porselein is de fijnste en meest resistente keramieksoort. Andere soorten keramiek zijn bijvoorbeeld keramiek van glas en keramiek voor sanitair. Porselein bestaat voornamelijk uit kaolien, veldspaat en kwarts en het waren de Aziaten die er het eerst mee op de proppen kwamen, zo’n 3000 jaar geleden. Waarom je asap een porseleinen servies in huis wil? Het oogt heel erg stijlvol én is goed bestand tegen beschadigingen aan de randen. Een slimme optie!

Zo reinig je porselein

Porselein heeft een dicht oppervlak en is daarom heel makkelijk te reinigen, zélfs als je hardnekkige vlekken maakte. Volg onderstaande tips om je porselein langer mooi te houden:

  • Doseer het afwasmiddel correct om de glans erin te houden en kalkvlekken te voorkomen. Je kan ook azijnwater of citroensap gebruiken om kalkaanslag te verwijderen.
  • Thee en koffie kunnen randen op het porselein achterlaten; gebruik bakpoeder of tabletten voor tandreiniging om dit soort vlekken te verwijderen. Los op in heet water en laat het een nachtje weken.
  • Let op: het oppervlak van het porselein is harder dan het metaal van je bestek. Daarom kunnen er restjes bestek achterblijven op je bord (grijze strepen op het glazuur). Je kan ze verwijderen met een speciaal reinigingsmiddeltje voor porselein of een mild schuurmiddel.

12 x fijn porselein

Wasbak uit porselein

Pieter Stockmans
€ 625 – Shop het hier

4 platte porseleinen borden met marmereffect

AM.PM
€ 64,99 – Shop het hier

Karaf uit porselein

Sophie Masson
€ 75 – Shop het hier

2 porseleinen kopjes + schotel

&Klevering
€ 27,50 – Shop het hier

Porseleinen papegaai

Pols Potten
€ 61 – Shop het hier

7 porseleinen schalen

Pieter Stockmans
€ 520 – Shop het hier

Porseleinen vaas

Pols Potten
€ 499 – Shop het hier

Schaakbord uit porselein

Pieter Stockmans
€ 944 – Shop het hier

Gebaksbordje uit porselein

Urban Nature Culture
€ 12,95 – Shop het hier

Massagekaars met porseleinen houder

AUGUSTA AROMA
€ 56,50 – Shop het hier

Set van 4 kleine bordjes in Limoges porselein

Cartier
€ 540 – Shop het hier

Porseleinen vlaggetjes

Pieter Stockmans
€ 240 voor een set van 10 – Shop het hier

Meer interieur