Tegen 2060 is de helft van alle Vlaming vrijgezel, zo blijkt uit cijfers van het Planburau. Bovendien komt er een betonstop aan omdat Vlaanderen zowat is volgebouwd. En dat wil dus zeggen dat we andere woonvormen moeten zoeken. Toch erg gesteld op je privacy? Dan is dit goedkope huis misschien wel dé oplossing.

Steeds meer singles, steeds minder plekken om te bouwen… Microwoningen, Kangoeroewoningen, cohousing-projecten,… Mensen zoeken steeds naar creatieve, betaalbare woonoplossingen. Al zal je op privacy moeten inboeten, tenzij je kiest voor een heel kleine betaalbare woning, zoals deze.

Architect Renato Vidal ontwierp M.A.Di home, een huis waarvoor je geen fundering nodig hebt en dat op zo’n 7 uur in elkaar gestoken kan worden. Extra voordelig: je hebt slechts 3 mensen nodig om de woning te verplaatsen, handig dus als je wilt verhuizen. Schrik om weg te waaien, zou je ook niet moeten hebben. Volgens de architect is het bestand tegen extreme weersomstandigheden.

Het kleinste (en dus goedkoopste huis) is zo’n 27m2 groot. Toch te veel spullen, je kunt kiezen uit verschillende formaten, het grootste is goed voor 84m2. (Kost je nog steeds maar 67.000 euro). Het huis is gemaakt uit hout en bevat twee verdiepingen met een keuken, eetkamer, badkamer en slaapkamers. 

Huis

De woonkamer

De slaapkamer

Interesse? Hopelijk kun je goed bouwen, want je krijgt het huisje aangeleverd in een doos. Ikea voor gevorderden dus. 😉

Meer over wonen: