De eerste meubelcollectie van Belgisch modeontwerpster Ann Demeulemeester is een feit. Ann en haar echtgenoot, fotograaf Patrick Robyn, ontwierpen samen een collectie unieke interieurstukken in samenwerking met het bekende Belgische designlabel Serax. Kijk even mee met ons naar deze exclusieve samenwerking

Over het creatieve duo Demeulemeester-Robyn

Demeulemeester en haar partner Robyn hebben een meubelcollectie ontwikkeld die aan hun eigen behoeftes en interesses beantwoordt. “Ik maak iets omdat ik het mis, het wil hebben, en niet kan vinden”, aldus Demeulemeester. Vanuit die filosofie hebben Ann en Patrick doorheen de jaren hun eigen creatieve wereld opgebouwd, ver weg van de laatste hypes en trends.

Het verhaal achter de collectie

De meubelstukken uit de Serax-collectie sluiten aan bij de kenmerkende stijl van het creatieve duo, waarbij vooral het samenspel van licht en schaduw in het oog springt. Contrasten spelen een belangrijke rol, wat te zien is aan het veelvuldig gebruik van diepzwart en gebroken wit. Maar ook tal van andere kleuren zoals mosgroen, zachtroze, subtiel crème en gebrand oranje komen aan bod. Verder worden vierkanten, rechthoeken, cirkels, driehoeken en kruisen gecombineerd tot nieuwe, verfrissende vormen.

Op vlak van materialen opteerden Demeulemeester en Robyn dan weer voor een combinatie van hout en een waaier aan ‘aaibare’ stoffen, wat ervoor zorgt dat je elk stuk van de collectie wil aanraken, strelen en voelen.

Onze selectie van de mooiste stukken

BOHO – stoel

Dankzij zijn cilindervormig en strak design past deze elegante stoel in elke eigentijdse woonkamer. Naast zachtroze, is hij ook verkrijgbaar in zwart, crème of gebroken wit.

KUBE – tafel

De trendy KUBE tafel is een heus statement piece dankzij de afwijkende vorm en feloranje afwerking. Voor wie geen fan is van tangerine, is de tafel ook in andere kleuren beschikbaar.

FROU – zetel

Deze zetel met comfortabele bekleding heeft zijn naam niet gestolen: de franjes aan de onderkant doen ons meteen denken aan het populaire kapsel. Bovendien is de zitbank niet alleen stijlvol, maar ook praktisch: FROU beschikt over een afneembare en wasbare hoes en ook de franjes kunnen gewassen worden.

STELLA – bijzettafel

Dit unieke bijzettafeltje beschikt over LED-licht dat je kan dimmen, afhankelijk van de sfeer die je wil creëren. De verlichting interageert bovendien met natuurlijk en artificieel licht in de omgeving, wat het effect ervan doorheen de dag doet veranderen.

ONO 3 – sofa

Deze luxueus ogende sofa is zodanig ontworpen dat hij er vanuit elke hoek goed uit ziet, zelfs langs de achterkant! De sofa is bovendien beschikbaar in verschillende kleuren en materialen: van mosgroen tot tangerine en van eik tot without.

ONO 1 – zetel

De ONO 1, de kleinere versie van de ONO 3, ziet er minstens even zacht en comfortabel uit. Ook deze classy zetel is verkrijgbaar in verschillende materialen en tinten.

AURA – bijzettafel

Deze klassieke bijzettafel past in elk interieur. Bovendien kan je ervoor kiezen om LED-verlichting te integreren in het blad van de tafel, om zo de objecten die je erop plaatst in de kijker te zetten.

TABU – kruk

Deze 53 cm hoge kruk combineert stijlvol hout met een zachte bekleding en een vleugje kleur. De TABU-kruk frist gegarandeerd het uitzicht van je woon-, eet- of slaapkamer op.

BETH – sofa/bank/slaapbank

BETH is multifunctioneel en kan zowel dienen als sofa, bank of slaapbank. Aan jou de keuze!

CICI – tafel

CICI: de naam van deze hippe tafel klinkt niet alleen leuk, maar hij ziet er ook nog eens super uit. De gedurfde combinatie van eik met canvas is bovendien typerend voor de Serax-collectie en ander werk van Ann Demeulemeester.

Zelf ontdekken?

Alle stuks van deze unieke collectie zijn exclusief te bezichtigen bij RR Corner in Knokke.

Meer lezen?