Binnenkort kloppen de warme dagen weer aan. Geen zin om je ‘kot’ te verlaten? Dan kan je je eigen achtertuin omboksen tot een luxueuze spa. Ben jij zo’n geluksvogel met een grote tuin of terras? Enkele ‘opvultips’:

1. Plant een bubbelbad in je achtertuin

Het summum van luxe in je achtertuin is zonder twijfel een privé-bubbelbad. Zie je het al voor je: na een zware dag even bubbelen met een coupeje champagne of homemade icetea in de hand?

Bubbelen = gezond

Wist je dat een bubbelbad ook heel wat gezondheidsvoordelen heeft? Nu wel!

  1. Dobber je 1 à 2 uur voor bedtijd in een warm bad of bubbelbad, dan zal je merken dat je beter slaapt. Hoe dat komt? Wel, de warmte van het water zet je bloedvaten open waardoor je huid erna sneller afkoelt. Een prima duwtje in de rug, want bij een ideale nachtrust daalt je lichaamstemperatuur.
  2. Die wijde bloedvaten bevorderen meteen ook de bloedcirculatie in je lijf. Ook je hart krijgt zo een betere doorbloeding en dat is goed voor je algemene gezondheid. Bovendien ga je door de hete temperatuur sneller zweten, wat dan weer zuiverend werkt. Tip: drink zeker voldoende water tijdens een sessie, zodat je niet uitdroogt.
  3. Temperatuurschommelingen in je lichaam zouden stress en spanning verminderen. Daarnaast zou hangen in het water ons onbewust doen terugdenken aan de geborgenheid van de baarmoeder. Hierdoor zouden we in staat zijn onszelf tijdens zo’n moment helemaal van de wereld af te sluiten.
  4. Uit onderzoek blijkt dat de positieve effecten van sporten (denk: ontstekingsremmende eigenschappen, verbeterde glucosewaarden…) ook optreden als je een warm bad of een bubbelbad ingaat. Daarnaast zou je met een half uurtje baden ongeveer evenveel calorieën verbranden als met een half uur flink stappen.
  5. Warm water en hydrojets (ook wel: bubbels) zorgen voor een ontspannende massage die je spieren losser maakt. Gevolg? Minder spanning en pijn.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Vaste vs. opblaasbaar bubbelbad

Ga je voor een opblaasbaar bubbelbad of een vaste? We helpen je kiezen:

  • Een vast bubbelbad gebruik je het hele jaar lang terwijl een opblaasbare perfect is tijdens de zomermaanden. Een opblaasbaar exemplaar laat je tijdens de winter best niet buitenstaan omdat de leidingen onder een temperatuur van 5 graden kunnen bevriezen. Bij een vast bubbbelbad heb je dat probleem niet. De afdekcover en isolatie tussen de kuip en de buitenkant beschermen de leidingen tegen vrieskou.
  • Bij een opblaasbaar bubbelbad geniet je van eenvoudige bubbels zonder gerichte rug-, schouder- of nekmassage. Bij een vaste kan dat wél en regel je de intensiteit. Bovendien heeft een vast model vaak voorgevormde kuipstoelen in zit- of ligpositie. Om nog maar van de extra snufjes (denk muziekboxen en verlichting) te zwijgen.
  • Dan is er nog een verschil qua levensduur. Een opblaasbaar bubbelbad gaat gemiddeld 3 jaar mee terwijl een vaste het doorgaans minstens 10 jaar volhoudt. Dat voel je uiteraard ook aan het prijskaartje…

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

2. Geniet van een buitendouche

Breng het Bali-gevoel naar je eigen achtertuin en installeer er een buitenbadkamer. De Nederlandse Elise Boers recycleerde een oude surfplank en maakte er een douche van. Willen we ook, toch?

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

3. Installeer een openlucht cinema

Op zwoele zomeravonden is het in je kot te warm om van je favoriete programma’s te genieten. Enter: een projector die ook buiten perfect beeld geeft. Maak je eigen garden cinema zodat je jouw vrienden niet binnen hoeft te ontvangen. Creëer een gezellig lounge-hoekje met vuurkorf en hang kleurrijke lichtjes voor extra gezelligheid. PS Wat dacht je ervan om ook je online work-out of yoga-sessie buiten, op groot scherm, te ervaren? Pure luxe!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Van tuin tot wellnessparadijs

Vast bubbelbad

HotSpring
Vanaf € 5.950 via gervi.be

Opblaasbaar bubbelbad

Intex
Vanaf € 399 oa. bij Brico en Hubo

Surfboard

Louis Vuitton
€ 10.000 via louisvuitton.com

Home cinema

Epson
€ 1.108,15 via epson.be

Houten loungestoel

Casa
€ 149 via be.casashops.com

Boho hangmat

vestbjerg
€ 44,99 via shop.vtwonen.be

Gezellige buitenlamp

Royal Botania
Vanaf € 425 via dmlights.be

Loungezetel met geweven achterkant

Antonio Citterio voor Flexform
€ 13.418 via flexform.it

Buitentapijt

AM.PM
€ 129 via laredoute.be

Zwevende vuurmand

AK47
Vanaf € 2.396 via gervi-outdoor.be

Cocoonzetel

GamFratesi voor Dedon
Vanaf € 3.400 via dedon.de

Zin in nog meer wooninspiratie?

Klik dan hier snel verder en ontdek ons groot dossier boordenvol wooninspiratie voor je huis én je tuin.

Meer staycation fun