Home Lifestyle Wonen Stores om het licht te temmen
Stores om het licht te temmen

Gordijnen en jaloezieën zijn nog altijd vaste waarden om het zonlicht buiten te houden maar ook stores doen het goed. Enkele voorbeelden.

De tijd dat gordijnen vooral dienden om inkijk te vermijden en de slaapkamer te verduisteren, is voorbij. Nu heeft men het over 'raamdecoratie' die samen met de wanden en het meubilair een harmonieus geheel vormt.

Jaloezieënmet losse horizontale lamellen, in hout, alumunium of in synthetische materialen – vooral wit is in – zijn geschikt voor design interieurs of scandinavisch geïnspireerde ruimtes. Papieren plissé-jaloezieën zijn ideaal voor speciale (ronde, gebogen…) ramen.

Vouwgordijnen met dwarslatjes, beter bekend als Amerikaanse stores, worden manueel of met behulp van een elektrisch mechanisme bediend. Daarnaast zijn er ook Japanse stores, met zijwaarts schuivende panelen. Wat de keuze van de stoffen betreft, is de keuze onbeperkt: transparant, ondoorzichtig, verduisterend, effen of met motieven.

Onze voorkeur gaat naar dit ophangsysteem (foto, Flow systeem van Wood & Washi) dat toelaat om de drie panelen onafhankelijk van elkaar te bedienen.