Home Lifestyle Wonen Stylingtips voor een praktische en gezellige inkom

Stylingtips voor een praktische en gezellige inkom

Stylingtips voor een praktische en gezellige inkom

Onze inkomhall is niet alleen het visitekaartje van onze woning, het moet ook een praktische en liefst gezellige ruimte zijn.

Bergruimte om te koesteren

In deze consoles en kleine hangkastjes kunt u de dagelijkse voorwerpen kwijt die u graag altijd binnen handbereik hebt. Dankzij de geringe diepte blijft de circulatie in de ruimte verzekerd. De kleurencombinatie zorgt bovendien voor een mooi decor. Een grote spiegel weerkaatst het buitenlicht en maakt de kamer extra helder. Kastjes ‘Epoca’, design Ulf Moritz, div. afm. en kleuren, prijzen op aanvraag, Schönbuch – www.schoenbuch.com.  
 

Pronkstuk

Als er in de hal slechts enkele objecten staan (een kapstok, bijvoorbeeld), kunt u net zo goed voor een spectaculair stuk kiezen, dat alle aandacht opeist. Plaats het object tegen een neutrale achtergrond en benadruk het met accentlicht (spot, wandlamp…). Kapstok ‘Sketch’, design M. & L. Dainelli, massief notenhout en metalen ophangingen, h 151 cm, 850 €, Porada – www.porada.it. 
 
 
Dynamisch wit
 
Om een hoekje in een eigentijdse witte hal een eigen identiteit te geven zonder aan de muren te raken (in het geval van een huurwoning mag dat immers vaak niet), zijn kleurtoetsen de beste oplossing. In dit geval: fel groen voor de fauteuil en de hanglamp en natuurlijke houttinten voor de kunstig opgehangen kleerhaken.  De kroon op het werk is een opvallend wandrek (grafisch maar niet erg diep), dat dienstdoet als bergruimte. Fauteuil ‘Raw’, 975 €, hanglamp ‘E’, 27,59 €, kleerhaken ‘The Dots’, 99,50 €/set van 5 st., en wandrek ‘Oto 100’, 499 €, alles Muuto – www.muuto.com.