Decojournaliste An Bogaerts wist aan te schuiven bij de meest toonaangevende tafelstylisten wereldwijd. Het resultaat: TABLE STORIES, een inspirerende verzameling van stijlvol servies in unieke settings. Met deze voorpublicatie als exclusieve smaakmaker.

Eenvoud bij Nessa Buonomo

De Franse Nessa Buonomo houdt van eenvoud, van rust. En hoewel dat overduidelijk uit haar tafels blijkt, is haar dagelijkse leven allesbehalve rustig en eenvoudig. “Ik vind het heerlijk om in mijn eigen tempo heel veel verschillende dingen te doen. De afgelopen tien jaar schreef ik een eigen huwelijksblog, La Mariée aux Pieds Nus, en in 2011 ben ik begonnen met het organiseren van een jaarlijkse trouwbeurs, Love Etc. Ik ben ook de eigenaar en artistiek directeur van het brandingbureau Studio Quotidien. Ik heb mijn eigen fotostudio en coworking-ruimte hier in Lyon. Ik besef dat dat gek klinkt, maar toch slaag ik erin al die beroepen te combineren en ook nog van mijn privéleven te genieten ( lacht).”

“Waarom ik voor eenvoudige tafels kies? Heel simpel. Een rustige tafel laat meer vrijheid om te genieten van elkaar en van de gesprekken. Tafels zonder al te veel poespas weerspiegelen absoluut mijn persoonlijke stijl.” Maar eenvoud hoeft geen synoniem te zijn met saai of kaal. “Ik vind het belangrijk om een uitnodigende sfeer rond een tafel te creëren. Ik wil dat mijn gasten zich welkom en speciaal voelen aan een tafel die speciaal voor hen is gemaakt. Als ik mijn tafel ga versieren, begin ik meestal met het menu. Het eten zet sowieso de toon voor de tafel. Doorgaans is het mijn man die kookt. De ingrediënten die hij gebruikt of de seizoenen inspireren mijn tafeldecoratie. Op basis van de maaltijd kies ik eerst het serviesgoed en dan het textiel. De bloemen gebruik ik als een soort finishing touch.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Investeer in een mooi servies

“Als ik één goede raad zou willen meegeven dan zou het toch zijn om te investeren in mooi alledaags serviesgoed. Ik ben zelf helemaal gek van mijn Jars-collectie, een Franse lijn van crèmekleurig servies. Bij een goed basisservies kun je vervolgens gaan spelen met meer contrastrijk bestek, in hout bijvoorbeeld. En waarom geen groen, blauw of grijs getinte glazen? En wanneer ik geen tijd heb om naar de bloemist te gaan, pluk ik vaak een paar takjes citroenmelisse of kamperfoelie uit onze kleine patiotuin. Het is een makkelijke en goedkope manier om een smaakvol decor te creëren.” Nog een goede raad van Nessa: leg niet te veel druk op jezelf om prachtige Pinterestplaatjes naadloos te willen kopiëren. “Het leven is niet perfect. Waarom zouden tafels dat moeten zijn?” Aan de tafels van Nessa zijn de servetten niet allemaal hetzelfde gevouwen, de kaarsen staan niet recht. “Ik wil niet dat de mensen die aan mijn tafels zitten zich geïntimideerd voelen door een decor dat te gepolijst of te perfect is. Je weet hoe gepassioneerd Fransen zijn en hoe graag we met onze handen praten. Ik wil niet dat mijn gasten zich zorgen maken over het morsen van wijn op het tafelkleed. Het belangrijkste is het moment dat we samen delen. Niemand zal zich herinneren of het tafelkleed al dan niet perfect gestreken was, of de vork zich aan de linker- of rechterkant van het bord bevond, maar wel de grappige of emotionele momenten die we samen aan tafel doorbrachten.”

Serene tafels bij Nessa Buonomo

Serene tafels bij Nessa Buonomo

Serene tafels bij Nessa Buonomo

Serene tafels bij Nessa Buonomo

Serene tafels bij Nessa Buonomo

Serene tafels bij Nessa Buonomo

@nessabuonomo / Styling: Nessa Buonomo – Fotografie: Chloé Lapeysonnie & Nessa Buonomo.

Feeling-journaliste An Bogaerts schreef TABLE STORIES, over de geheimen van een prachtig gedekte tafel met zowel inspiratie als praktische tips om meteen mee aan de slag te gaan. Het boek verschijnt begin november bij Uitgeverij Lannoo, € 34,99.