Home Lifestyle Wonen Trends in deco
Trends in deco

Britt heeft samen met haar vriend Tom een blog, waarop ze haar passie voor interieur en mooie dingen deelt. Zij voorspelde de volgende decotrends voor 2013

1. Nog meer vintage
Iedereen wil een stukje geschiedenis in z'n interieur: er moet een verhaal aan vasthangen. Vintage winkels en beurzen zijn dan ook populairder dan ooit. De trend reikt echter nog verder, want ook nieuwe ontwerpen die vandaag uitkomen, zijn duidelijk geïnspireerd op de fifties en de sixties. Soms is er zelfs geen onderscheid meer tussen oud en nieuw.

2. Natuur in huis
Denk niet aan grote kamerplanten zoals vroeger, maar aan decoratieve elementen. Terrariums waarin je een eigen miniwereld creëert met vetplantjes en mos, plantenprints op stoffen of behangpapier, dierenhuiden als tapijt, wetenschappelijke tekeningen van planten als poster, maar ook veren of enkele mooie stenen brengen een stukje natuur in je interieur.

3. Mix & match
In 2013 mag alles en mengen we naar hartenlust verschillende stijlen door elkaar. We sprokkelen onze interieurspullen een beetje van overal ter wereld en maken er meer dan ooit een verlengstuk van onze persoonlijkheid van.

4. Speels design
Een maatbeker wordt een vaas, een geplooide vork is een haakje… We brengen meer en meer humor in huis. Upcycling van gebruiksvoorwerpen tot iets nieuws doen we niet alleen om te recycleren, maar ook gewoon omdat het leuk en origineel is. Dat speelse zien we ook terug in textiel waarin kleuren, motieven en materialen vlotjes met elkaar worden gecombineerd.
 

Meer inspiratie voor woontrends kan je vinden op Britt's decosite.