Het gloednieuwe januari-nummer van Feeling, dat vanaf 11 december in de winkel ligt, maakt de brug tussen het oude en het nieuwe jaar. Maar wij focussen alvast op de afterparty mood en de start van een heel nieuw jaar.

Oef, velen onder ons zullen voldaan in hun fauteuil neerploffen en een zucht van verlichting slaken. Geen gedoe meer, geen gehol, geen opsmuk of glitters… een simpeler leven leiden lijkt opeens heel aantrekkelijk. Maar wat is dat, een simpeler leven leiden? Op het internet wachten honderden lifestylecoaches die je daar maar al te graag bij willen helpen. Ze slaan je om de oren met goede adviezen, tips en lijstjes die op mij alvast een averechts effect hebben. Ruil je smartphone in voor een gewone gsm (euh?). Zeg je kabelabonnement op. Ruim op en gooi al je overbodige spullen overboord (aaaargh). Hou al je uitgaven bij. Schaf je creditcard af (neeee!).

Simpeler leven heeft in wezen te maken met gelukkig zijn met wat je hebt, in plaats van met wat je wilt

Help! Dit is pas complex. Graag wat simpeler en realistischer, please. Oude filosofische wijsheden helpen me nog het best. Simpeler leven heeft in wezen te maken met gelukkig zijn met wat je hebt, in plaats van met wat je wilt. Minder bezittingen, minder consumeren, meer genieten van momenten en ervaringen en van wat er al is: tijd, de fijne mensen om je heen, de natuur, de stilte… Ah, dat snap ik, ik voel de rust.

Ons Feeling-team heeft in het gloednieuwe januari-nummer alvast heel wat inspiratie gesprokkeld die je daarbij kan helpen. Ook hebben we nog wat verrassingen voor je in petto. Hier en daar een andere lay-out en een aantal nieuwe rubrieken Zo starten we elke editie voortaan weer met een portret van een lezeres. Een vrouw met feeling. Op verzoek van velen én omdat jullie natuurlijk onze allergrootste rijkdom zijn. Dat wat we hebben en waar we heel blij mee zijn. Dank voor jullie belangstelling en enthousiasme. In naam van het Feeling-team wens ik jullie een heel relaxed en vervulling gevend jaar!

 

De favorieten van An

The Barn

Superblij dat deze permanente, overdekte biomarkt nu ook in Antwerpen-Zuid is neergestreken! Om de prijs van de doorgaans duurdere biologische producten te drukken, worden de waren in bulk en in simpele kratten aangeboden. – thebarn.bio

LesElles

Steeds meer creatieve geesten weten van ‘afvalnuttige én prachtige spullen te maken. Liesbet Allaer koopt overschotten van mohair op en maakt er tijdloze sjaals van! Leve de circulaire economie! – leselles.be

Het januari-nummer van Feeling ligt vanaf 11 december in de winkel, met gratis paar wasbare wattenschijfjes. Scoor ‘m snel!

Lees ook: