Het gloednieuwe mei-nummer van Feeling ligt nu in de winkel. Met alles over slim eten, smeren en bewegen om straks in topvorm aan de zomer te beginnen. En zodra we weer ‘uit ons kot’ mogen, weet je met onze Feeling City Rotterdam boordevol adressen alvast waar naartoe. Onze hoofdredactrice An Brouckmans blikt in haar edito terug op het hele proces van een magazine maken in tijden van Corona.

Het zijn onzekere tijden, ook voor de makers van een maandblad. Want maak nu maar eens een magazine vier à vijf weken voor het in de winkel ligt, niet wetende hoe de wereld er dan zal uitzien. Zitten we nog in een ‘lockdown light’ en is er licht aan het einde van de tunnel, of ziet de wereld er net grimmiger uit? We hebben er op de redactie, of tenminste op chatplatform Slack – ook wij doen allemaal aan telewerken – aardig over gediscussieerd. Sommigen vonden dat de planning grondig aangepast zou moeten worden, zonder reisartikels bijvoorbeeld; reizen zou toch voor lange tijd afgeraden worden. Anderen opperden dan weer dat al die ‘coronazwaarte’ net laat snakken naar wat luchtigheid en doet dromen over een beter leven.

Want maak nu maar eens een magazine vier à vijf weken voor het in de winkel ligt, niet wetende hoe de wereld er dan zal uitzien.

Uiteindelijk werden we het eens om gedoseerd en met gezond verstand te werk te gaan. Allerminst wereldvreemd overkomen, maar vooral ook blijven brengen wat jullie van ons verwachten: inspiratie om met volle teugen van het leven te genieten! Gelukkig waren ook al heel wat artikels ingeblikt en is slechts één modeshoot gesneuveld. Ook onze Feeling City Rotterdam zit gewoon in jullie pakket, een bestemming niet te ver weg, boordevol tips om vroeg of laat allemaal zelf te gaan testen. Dit wat het papier betreft; digitaal kunnen we natuurlijk wel heel kort op de bal spelen en helpen we jullie graag met praktische tips en oplossingen.

En verder is ons team tot vandaag gespaard gebleven van erger onheil en hebben we er, net zoals jullie, het beste van proberen te maken. Met een aantal ‘eerste keren’ bovendien: mijn verfkit staat klaar om straks zélf mijn haar te kleuren en mijn principes tegen onlineshoppen zijn overboord gegooid. Maar ik heb vooral herontdekt hoe blij je kunt worden van doodgewone dingen en hoe levensbelangrijk het is vriendelijk, warm en solidair te zijn.

Veel liefs van ons hele Feeling-team!

PS: Grote dank aan alle on-the-spot harde werkers, en ook aan onze collega’s in de drukkerij. Dankzij jullie kwamen al onze magazines op tijd bij de lezers terecht. Merci!

 

Het mei-nummer van Feeling ligt in de winkel, samen met onze Feeling CITY Rotterdam. Scoor ‘m snel!

Lees ook:

Tekst: An Brouckmans, openingsbeeld: Liesbet Peremans.