Met gepaste trots stellen we je deze maand in Feeling de resultaten voor van de grote mode-enquête die we samen met onze zusterbladen Flair, Libelle en Weekend Knack organiseerden. Na alle corona-commotie van de voorbije maanden wilden we wel eens weten hoe het staat met het shopgedrag van de Belgische vrouw. Koopt ze meer? Minder? Mist ze de winkelstraat of is ze helemaal verknocht geraakt aan online shoppen?

De resultaten van Feeling’s grote mode-enquête

Laat het een opsteker zijn voor de mode- en retailsector: hoewel online shoppen inderdaad is toegenomen tijdens de lockdown is de bakstenen winkel nog steeds met stip onze favoriete shopplek. Er is zelfs geen sprake van een digitale generatiekloof: zelfs de meerderheid van de vrouwen jonger dan 35 gaat nog altijd het liefst passen en kopen in een fysieke winkel. Feeling-lezeressen zijn bovendien koplopers in alles: jullie blijken het hoogste bedrag per maand aan mode te besteden, en de winkelstraat blijft met grote voorsprong jullie favoriete shopplek. Corona heeft jullie ook niet minder doen kopen, maar wel gerichter. Ten slotte maakten jullie ons erg blij door magazines uit te roepen tot grootste inspiratiebron, met ruime voorsprong op de tweede grootste (etalages van winkels). Daar gaan we geweldig van glunderen: er is niets motiverender om alweer op zoek te gaan naar de mooiste modeshoot, de meest verrassende invalshoek en de leukste kleren. Een dikke dankjewel!

Meer over onze mode-enquête lees je hier.

Dit hebben we nog voor jou in petto

Wij willen shoppen

Het Feeling-modeteam trok -tijdens de werkuren- de winkelstraten in. Eén missie: de mooiste outfit scoren in de leukste boetieks van het land.

Hier moet je nu op hotel

Hotels in de natuur zijn opvallend sterk in trek. Het is veiliger, je kunt er je batterijen opladen en veel ervan zijn ook nog eens heerlijk luxueus (zonder een rib uit je lijf te kosten).

Bluf jezelf naar succes

Is poker echt zo’n louche spel dat ze enkel in groezelige achterkamertjes spelen? Natuurlijk niet. De regels ervan worden zelfs steeds vaker beschouwd als een handleiding voor een succesvol leven.

Zij zijn hoogsensitief

Misschien ben jij het ook?

Krijg een boost van breien

Breien is al lang geen oubollige hobby meer. Integendeel: het blijkt zo weldadig voor je brein dat het de achteruitgang van het geheugen en het inzetten van dementie zou kunnen vertragen!

+ Feeling City Brussel, met de allerbeste adressen in onze hoofdstad

Laat je meeslepen door de verhalen van enthousiaste expats en door hun stad gepassioneerde geboren Brusselaars. En laat je verleiden door alle goeie adressen die de Feeling-redactie voor je verzamelde: van topdesign over vintage mode tot de weelde van jazzbars, heerlijke restaurants en -een eyeopener- verrassend veel groen.

 

Het oktobernummer van Feeling + Feeling City Brussel én luxueuze fragrance sticks van Rituals voor maar € 7,49 extra vind je vanaf 23/09 in de winkel. De versie zonder geurstokjes vanaf 24/09. Lees je liever digitaal? Download dan hier ons nieuwste nummer in de Feeling Magazine App