Het meest on trend accessoire van het seizoen is geen oorbel of ketting maar de losse kraag. Die komt in twee versies: of ze zit aan een blouse vast, of het is een los element. (Wij houden enorm van de losse versie, omdat die je toelaat zonder veel moeite een twist aan je outfit te geven.) De losse kraag was oorspronkelijk vooral populair bij wat wij het ‘Ganni-meisje’ noemen: on trend, met een voorkeur voor romantiek en speelsheid. Maar stilaan zien we de kraag ook opduiken in meer ‘volwassen’ silhouetten: op een broekpak, of in combinatie met een sweater.

1. Zo voeg je met een oversized kraag wat Bridgertonromantiek toe aan je outfit

Herinner je je Bridgerton nog? De Netflixreeks die oldskool Britse romantiek combineerde met seks? Een gouden combinatie zo bleek, en ook de styling van de hoofdpersonages ging niet onopgemerkt voorbij. Ruisende rokken, bustiers, poedertinten, romantische kragen en puntige schoentjes, al snel veroverde de Bridgerton-esthetiek ook onze winkelrekken, met veel frêle kleuren en dromerige coupes als gevolg. De oversized kraag is in die look perfect op z’n plaats: hij voegt een extra laag toe aan je silhouet, maakt een kraagloze top instant zeemzoet en vestigt aandacht op je hals. Nog een tip: de meest veelzijdige losse kraag is wit. Past overal bij, maakt elke kleur romantischer en laat ook toe ‘strak’ te stylen.

Losse witte kraag (Baby Beluga, € 175).
Roze top in tule (Noir Kei Ninomiya by Mytheresa, € 420).
Geruite rok (Zara, € 49,99).
Tas (Coccinelle, € 220).
Oorbellen (Pandora, € 79).
Kousen (Arket, € 4).

2. Zo voeg je een speels element toe aan een casual coole look

Als je van die hele Bridgertonverhaallijn maar de zenuwen krijgt: je hoeft geen romantische ziel te zijn om een losse kraag te dragen. Als jouw klassieke lenteoutfit draait rond een sweater en een short of pantalon, dan kun je met de kraag een beetje verrassing toevoegen. Een beetje tegendraadsheid, een beetje persoonlijkheid. Draag de kraag losjes over een sweater, en voeg gerust nog een ketting of jas toe: het geheel wordt nu niet per se romantisch, maar wél modern. Zorg ervoor dat de rest van je styling casual blijft: sneakers en geen ballerina’s, een oversized tas en geen klein handtasje. Níémand die nog aan romantiek denkt zo.

Losse witte kraag (Baby Beluga, € 175).
Jas (Zara, € 49,99).
Sweater (Demain, € 85).
Short (Baum und Pferdgarten, € 219).
Kousen (Falke).
Tas (Wren, € 259).
Baskets (Levis, € 79,95).

 

4 mooie versies van de oversized kraag:

Romantische blouse met oversized kraag

Ganni, € 155. Shop hem hier. 

Blouse met ruitjes en oversized kraag

Mango, € 39,99. Shop hem hier.

Blouse met pofmouwen en opvallend kraagje

Essentiel Antwerp, € 145. Shop hem hier. 

Sweater met oversized kraag

Nosy May, € 39,99. Shop hem hier. 

 

Meer modetrends:

Tekst: Els Keymeulen. Styling: Ellen Monstrey. Foto’s: Martin Sweers.