Als het op kledij aankomt, zijn er meer regels om te breken dan om te volgen (lees: wit aandoen de dag na je bevalling en pailletten dragen overdag). Fashion is fun dus experimenteren met trends en niet-zo-traditionele combinaties moedigen we alleen maar aan. Toch zijn er een aantal richtlijnen die we je graag influisteren voor je de straat opgaat.

4 x stijlbreuken

Geef niet té veel bloot

Hemd van Arket
€ 69 – Bekijk het hier

Zet je lichaamsdelen waar je trots op bent in de verf, maar houd in het achterhoofd: it’s all about balance. Als je jouw benen wil tonen in een mini, zorg er dan voor dat je armen bedekt blijven met lange mouwen (wij tippen een leren rok en krijtstrepen blouse met bell sleeves). Draag je een plunging hals om je decolleté te accentueren? Mix dan met een midi-rok of broek met lange en brede pijp.

Ga niet te kort

Midirok van Uniqlo x Ines de la Fressange
€ 49,90 – Bekijk het hier

Zoals hierboven aangegeven, zijn korte zomen het mooist met een bedekkende top. Let wel: een short is écht te kort als je er niet deftig mee kan zitten. Van zodra hij iets of wat van je bips laat piepen of je er heel de tijd aan moet trekken, is de kans groot dat-ie niet geschikt is voor jou.

Zorg voor een goede pasvorm

Wrap jurk van Ganni
€  210- Bekijk het hier

Vermijd stuks die gewoonweg niet passen, nogal zijn ze MEGA cute. Elk item in je kast moét je lichaam flatteren en mag nergens je vel afspannen. Als het te strak zit, ga dan voor een maatje groter of een wijdvallend model. Het zal meer flatteren en comfortabeler aanvoelen. Tip: wrap jurkjes zoals deze werken bij zowat alle lichaamstypes.

Voel je comfortabel in je outfit

Turtleneck sweater van Zara
€ 49,95 – Bekijk het hier

We zouden liefst met élke trend mooi staan maar dat is niet realistisch. Er zal weleens een hype voorbij waaien waarin je jezelf niet zo comfortabel voelt en ja, laat hem dan inderdaad passeren. Voel je zelfzeker in je kleren en durf ook eens basics te dragen. Als je kleding jeukt, te strak zit of – erger nog – pijnlijk is dan is er niets sexy meer aan.

Meer stijladvies