Net een uitnodiging ontvangen voor één of zelfs meerdere huwelijk(en) deze zomer en je weet niet wat aan te doen? Noteer dan onze tips om vijf grote modefouten te voorkomen.

Heb je de eer bruidsmeisje te zijn en is je dresscode (what else?) pastel? Neem dan eens een kijkje tussen deze pasteljurkjes, ze zijn om op te eten.

1. Té sexy

Een outfit die té sexy of verleidelijk is, kan al wel eens een misser zijn op een burgelijke of religieuze bijeenkomst. Om meningsverschillen met de “klassieke” tante te voorkomen, opteer je best voor ofwel een kort jurkje ofwel een jurk met decolleté. Je zet daarmee vooral in op elegantie en bohemian chic in plaats van de ordinaire toer op te gaan. Draag je een off-shoulder jurk? Denk er dan aan om een sjaal mee te nemen voor de ceremonie. En mocht je nu toch de broer van de bruidegom willen veroveren? Betover hem dan met je blik of je vlotte babbel.

2. Tweede bruid

Eén van de belangrijkste regels tijdens een huwelijk? Wit is gereserveerd voor de bruid, enkel en alleen dé bruid! Niemand wil namelijk net zoals Pippa Middleton met alle aandacht gaan lopen tijdens de hoogdag van jouw vriendin. Er geldt uiteraard geen verbod op lichte tinten of pastelkleurtjes. Wat zwart betreft: deze kleur wordt jammer genoeg vaak geassocieerd met begrafenissen, maar heeft het bruidspaar een moderne opvatting over het feest? Ga dan gerust voor een zwart jurkje gecombineerd met enkele kleurrijke accessoires (juwelen, clutch, etc.).

3. Bizarre prints

Ook al vormt een huwelijk de ideale gelegenheid om een originele outfit uit de kast te halen, overdrijf vooral niet. Stap af van tijgerprints, neonkleurtjes of eender ander tapijtmotiefje zodat jij niet de storende vlek wordt op de groepsfoto’s. Opteer eerder voor zachte en romantische prints, die trouwens meer in het kader van deze gelegenheid passen.

4. Wandelend make-uppalet

Wees niet overenthousiast als het op make-up aankomt. Sla dus vooral niet aan het experimenteren op belangrijke dagen als deze. Vergeet de grafische eyeliner en complexe contouring als je dit nog nooit eerder (succesvol) uitprobeerde.

5. Ultra hoge hakken

Wijze raad: laat je hakken van 14cm voor een keertje achteraan in je kast staan. Als je niet gewend bent om op zulke hoge hakken te lopen, heb je hier zeker spijt van achteraf. Een huwelijk staat namelijk gelijk aan veel rechtop staan, wachten en de avond afsluiten als de koningin van de dansvloer. Wil je de uitdaging toch aangaan? Wees dan slim en neem een paar ballerina’s of elegante sandaaltjes mee in je handtas. Zo kan je wanneer je je pijngrens bereikt hebt, wisselen naar iets comfortabeler.

Foto: Maria Dawlat – Styling: Ellen Monstrey

Lees ook