Home Mode 5 modefouten om nooit meer te maken

5 modefouten om nooit meer te maken

5 modefouten om nooit meer te maken

Mode, het is een raar ding. Het ene jaar moet je een skinny jeans dragen, het jaar erop zou die beter in de vuilnisbak liggen. Toch zijn er zo van die fouten die je beter nooit maakt. Wij sommen ze op voor jou.

1. Leven in het verleden

Soms kun je als vrouw moeite hebben om te aanvaarden dat je een jaartje ouder wordt. En vaak wordt dat vertaald in outfits waarin je de jonge topjaren hebt beleefd. Maar dat is geen goed idee. Door zo’n kleren te dragen, ga je er net ouder uit lijken. En een vrouw van middelbare leeftijd met een minirok? Het lijkt ons geen goed idee.

2. De verkeerde maat

Een maat is heilig voor ons, vrouwen. Maar waarom willen we er per se aan vasthouden? Het is heel normaal dat je in de ene winkel een 38 hebt en in een andere een 40. De maten van verschillende winkels variëren altijd een beetje. Hou daar dan ook rekening mee en kies voor de maat die je beter past. Het zal niet enkel beter zitten, maar het kan je er ook net magerder doen uitzien.

3. Het verkeerde ondergoed dragen

Een goede basis is bij alles belangrijk. Bij een geslaagde outfit is dat ook niet anders. Draag daarom een bh in de juiste maat. Het geeft je een mooi en flatterend silhouette. Bovendien krijgt je zelfvertrouwen onmiddellijk een boost. Als je gaat voor die ene kokerrok of dat spannende kleedje kan je ook altijd opteren voor corrigerend ondergoed. Daar is helemaal niets mis mee, maar helpt je net om er dat tikkeltje beter uit te zien.

4. Te veel tonen

Als je het perfecte ondergoed eenmaal aan hebt, is het niet de bedoeling dat iedereen dat kan zien. Door kleren te dragen dat weinig aan de verbeelding over laat, zie je er al snel goedkoop uit. Bovendien doet het echt weinig goed voor je look omdat je veel minder kan camoufleren, als dat al nodig is. Er mooi en sexy uitzien, kun je ook door andere kleren te dragen.

5. Accessoires-overload

Grote oorringen, kettingen waar je niet over kan kijken, ringen waar je u tegen zegt … Accessoires zijn overal aanwezig in het modelandschap. Maar let er mee op. Kies nauwkeurig je extraatjes uit om je outfit mee te pimpen. Een overload kan al snel leiden tot een over-de-top-outfit. En dat wil je net vermijden, toch?