Home Mode 5 trendy winkels in Milaan volgens fashion blogster The Dolls Factory

5 trendy winkels in Milaan volgens fashion blogster The Dolls Factory

5 trendy winkels in Milaan volgens fashion blogster The Dolls Factory

Ontdek de 5 favoriete winkels van Milaanse fashion blogster The Dolls Factory.

Anja Tufina besloot 4 jaar geleden om haar saaie job als academische researcher te dumpen en te doen wat ze echt graag doet: schrijven over mode. Geboren en getogen in de modehoofdstad van de wereld Milaan is ze helemaal thuis in de modewereld. The Dolls Factory werd geboren en sindsdien is Anja een vaste waarde in de wereld van fashion bloggers.

1. 10 Corso Como 

10 Corso Como

Deze bekendste conceptwinkel van Milaan heeft geen introductie meer nodig. 10 Corso Como is met collecties van Alaia, Margiela en YSL, een kunstgallerij, een restaurant én een designhotelletje met 3 kamers, is het absoluut de belangrijkste modebestemming van Milaan.

Corso Como, 10

2. Wait and See

Wait and see

In een van de nieuwe designdistricten van Milaan genaamd 5Vie, ligt de boetiek Wait and See. Eigenaar Uberta Zambeletti heeft een selectie van kleurrijke en vrolijke mode vanuit de hele wereld. Een mix van nieuwe collecties van opkomende designers en vintage stukken neemt hij mee van tijdens zijn reizen. Wait and See lijkt dan ook meer op een persoonlijke garderobe dan op een winkel.

Via Santa Marta 14

3. P.A.R.O.S.H.

Parosh

Wanneer je een merk vindt dat met elke collectie jurken, rokjes en topjes jouw kleurrijke dromen doen uitkomen, stick with it! Dat is wat ik heb gedaan toen ik het Italiaanse merk P.A.R.O.S.H. en hun prachtige, luxueuze vintage kledinglijn ontdekte. De winkel vind je in het winkeldistrict Montenapoleone en Via Della Spiga.

Via Santo Spirito 14

4. Olfattorio

L'Olfattorio

Ik bekijk parfums op dezelfde manier als kleren en voor de beste parfum is er in Milaan een speciale plek waar je de echte parfumwereld leert kennen. In L'Olfattorio hebben ze een geweldige collectie parfums van artisanale parfumeries: Diptyque, Penhaligon's, Annick Goutal, Byredo, Liquides Imaginaires en Compagnie de Provence.

Via Brera, 5

5. D Magazine

D Magazine

Milaan is ook bekend voor zijn outlets waar je dat prachtige Balmain leren jack kunt kopen voor de helft van de prijs. D Magazine ligt in het shoppingdistrict Montenapoleone en Via Della Spiga. Het is de perfecte plek om designerstukken voor een prikje op de kop te tikken. Persoonlijk houd ik vooral van hun lederen kledij, en van de schoenen!

Via Manzoni 44

Helemaal gek van Milaan? Check dan zeker ook onze favoriete hotels om te logeren in deze mooie stad.