Home Mode 6 tips om de perfecte jeans te vinden

6 tips om de perfecte jeans te vinden

6 tips om de perfecte jeans te vinden

Broeken. We hebben er allemaal een haat-liefderelatie mee. De zoektocht naar de perfecte jeans is moeilijk en lijkt soms eindeloos. Maar met deze tips vind je in no time een broek die perfect bij jou past!

Welke jeans past er nu perfect bij jouw model?

1. Lange benen: draag een broek met uitgaande pijpen

Lange of korte benen , dikke of dunne? Een geschikte jeans vinden is voor niemand gemakkelijk. Voor lange dames zijn broeken vaak te kort en het omgekeerde geldt natuurlijk voor kleinere vrouwen. Maar wat doe je nu best?

Heb je lange benen en zet je die graag in de verf? Kies dan voor een recht model of voor een model met uitgaande pijpen. Wanneer de broekspijpen vanaf de knie wijder worden, leg je extra nadruk op je lange benen. Neem wel een broek die lang genoeg is voor jou. Want te korte olifantenpijpen doen je weer kleiner lijken.

2. Korte benen: ga voor een donker, recht model

Ben je klein en wil je liever wat groter lijken? Ga voor een donker, recht model. Een donkere jeans maakt slanker én je lijkt er groter door. Hakken uit de kast! Want door het rechte model verleng je je benen gemakkelijk met een hak eronder.

3. Platte poep: kies voor een broek met een opvallende achterzak

Onze billen moeten goed zitten in een jeans. Maar wat als je je billen maar platjes vindt en je eigenlijk liever wat meer wil hebben? Ga dan voor een jeans met een opvallende achterzak. Een kleurrijk stiksel of een label op je poep creëren al snel vollere en rondere billen.

4. Ronde billen: ga voor een simpele jeans

Wil je net het omgekeerde effect? Dames met ronde billen die ze graag een beetje willen verdoezelen gaan daarom best voor een eenvoudige broek zonder al te veel frustels. Hou het simpel is de boodschap.

5. Brede heupen: een broek met een lage taille is iets voor jou

Hips don't lie .. Maar wat doe je als je je brede heupen wil verbergen? Een jeans met een lage taille is de oplossing voor jou. Door het accent niet op maar onder je heupen te leggen, oog je slanker. Ook grote achterzakken verleggen het accent en camoufleren je heupen.

6. Smalle taille: kies voor een broek met een hoge taille

Dames die hun smalle taille graag wat meer willen benadrukken, kopen best een hoge broek. Draag het met een riem et voilà.. Daar zijn je taille!Let wel op: kies nooit voor een hoge jeans met een strak of laag kruis. Zo'n jeans haalt aandacht weer weg van je taille.

Nog meer tips?

  • Kijk niet te veel naar de maat en kies voor een broek die goed zit. Koop dus niet de maat die je zou willen hebben, maar wel de broek die je het beste past.
  • Ook de kleur van jeans is heel belangrijk. Donkere broeken slanken af. Broeken met prints leggen alle aandacht op je benen. Net als gescheurde en bleached jeans accenturen ze je benen enorm. 
  • Loop eens rond in de winkel wanneer je broeken past. Door ze gewoon aan te doen en stil te blijven staan, weet je vaak nog niet of een broek je goed zit of niet. Dus wandel, loop, spring en zit. Laat je maar eens even gaan.


Lees ook: 

Zo koop je een jeans die niét afzakt

Dit doet een skinny jeans dragen met je lichaam