Home Mode 7 regels voor een geslaagde feestoutfit

7 regels voor een geslaagde feestoutfit

7 regels voor een geslaagde feestoutfit

Of je nu bent uitgenodigd voor een gezapig familiefeest, een classy werkreceptie of een exclusief Nieuwjaars event, elk eindejaarsfeestje heeft zo zijn eigen dresscode. Heb jij schrik dat je met jouw outfit buiten de lijntjes kleurt? Hanteer dan standaard deze zeven regels en vermijd zo elke vestimentaire crisis.

1. Gebruik je gezond verstand

Tenzij er in grote, zwarte letters ‘CASUALof  ‘JEANS & T’ op je uitnodiging staat, is dit een heus feest en dat betekent feestkleding.

Moet jij nog een outfit uitkiezen? Gebruik dan gewoon je gezond verstand. Staat de gastvrouw bekend om haar feilloos stijlgevoel en luxueuze levensstijl? Draai de volumeknop van je garderobe helemaal open en ga voor een statement cocktailjurk, een sexy stiletto en subtiele juwelen.

Ben je present op een werkreceptie en staat jouw bedrijf bekend als ‘die boîte waar het elke dag casual friday is’? Zet de rem op de glitters en pailletten en kies voor een meer glamoureuze versie van je dagelijkse plunje. Ruil je sneakers in voor een stijlvol enkellaarsje, trek een feestelijke panty aan en haal je favoriete LBD uit de kast. Bekijk zeker ook hier onze selectie pretty panty’s.

2. Vergeet je wapens niet

Wie naar een feestje gaat, heeft twee prioriteiten:

1: Kom nooit met lege handen aan. Die fles wijn of dat delicatessenmandje voor de gastvrouw is het beste accessoire voor elke feestoutfit.

2: Of je nu een totebag ter grootte van een boekentas of een ieniemienie clutch bij hebt, steek er altijd een pijnstiller, blaarpleisters en rode lipstick in. Zo valt je outfit halverwege niet in duigen (lees: die platte schoenen of blote voeten maken écht niet hetzelfde statement als die killer heels) en leid je met je stralende glimlach de aandacht van elk vestimentair drama af.

3. Shoes, shoes, shoes

Zoals Christian Dior ooit zei:‘You can never take too much care over the choice of your shoes. Too many women think that they are unimportant, but the real proof of an elegant woman is what is on her feet.’

Groot gelijk, Christian. De keuze van je schoenen is van groot belang. Maar wat nog veel belangrijker is, is dat je stiletto’s comfortabel zitten en dus niet brand spanking new zijn. Loop een nieuw paar hakken in door ze thuis een dag met sokken aan te dragen. Zo zetten ze een beetje uit en vermijd je gehavende voeten voordat de strijd echt begint.

Op zoek naar een sexy paar stiletto’s? Hier vind je 18 party proof suggesties.

4. Schitter en straal

Ben jij fan van metallic, glitter en pailletten? Trek dan tijdens de feestdagen alle registers open.. Met een glinsterend juweel, een metallic blouse of een stel glitterpanty’s transformeer je het meest alledaagse plunje in een oogwenk om tot een party proofensemble.

Inspiratie nodig? Scoor deze schitterende kleding van party-iconen als Kate Moss en Jerry Hall.

5. Voorzie een extra laagje

Overdressed zijn kan net zo beschamend aanvoelen als een underdressed situation. Zorg daarom dat je altijd een extra laagje kleding bij de hand hebt. Ben jij de enige genodigde in een strapless jurk in een zee van lange mouwen en dikke panty’s? Zwaai een cardigan, bolero of oversized sjaal over je schouders en je probleem is meteen van de baan.

Een statement blazer zoals één van deze 15 suggesties is het perfecte extra laagje.

6. Ga voor kleur

Nee, die dresscode betekent niet dat je verplicht een zwarte jurk moet dragen. Wees gerust die pop of colour in de massa van LBD’s. Serieus, dit is het seizoen van glitters, pailletten en kitsch. Met een beetje kleur vlieg je echt niet uit de bocht.

Trek één van deze 9 kleurrijke feestjurken aan.

7. De kersttrui-clausule

Tenzij je expliciet naar een fout kersttrui-feestje trekt, laat je die kersttrui met kitchy sneeuwvlokken, gouden rendieren of een schattige pinguïn beter in de kast hangen. Ja, hij is geweldig, but there’s a time and place for everything.

 

Lees ook: 

Vier feest in een kleurrijke party-jurk 

Zo draag je een kersttrui