Home Mode 7 tips om festivaltoiletten te overleven

7 tips om festivaltoiletten te overleven

7  tips om festivaltoiletten te overleven

Hoera, de festivalzomer is nu officieel afgetrapt! Goede muziek, gras en frisse pintjes… Maar helaas ook festivaltoiletten. Dankzij deze 7 tips overleef jij de toiletten op festivals.

1. Hou niet op

Er is net een goed liedje bezig, wanneer je merkt dat je moet plassen. Je bekkenbodemspieren trainen en even wachten? Neen! De wachtrijen aan de toiletten lijken eindeloos, daarom is dé gouden tip: ga onmiddellijk bij het eerste signaal. Wil jij niets missen van het volgende optreden, ga dan even op voorhand. En dan: dansen maar.

2. Papieren zakdoekjes zijn je redding

Totale frustratie en lichte paniek: je bent dan eindelijk aan de beurt, maar er is geen WC-papier. Als goed voorbereide festivalganger vormt dat natuurlijk geen enkel probleem, jij hebt namelijk ALTIJD papieren zakdoekjes in je handtas zitten. Bovendien ook handig als je een hamburger of frietjes verorbert en geen servet in de buurt hebt.

3. Handgel to the rescue

Nog iets dat altijd in je handtas hoort te zitten vanaf het moment dat je een festivalwei betreedt: antibactiriële handgel.

4. Vrouwen eerst!

Vermijd de festivaltoiletten waar een man uit stapt. Uitleg hierover is overbodig, toch?

5. Draag de juiste kledij

Je kiest uiteraard je leukste festivaloutfit. Maar denk toch even na vooraleer je beslist. Een jumpsuit bijvoorbeeld, is erg hip, maar een ware hel als je naar het toilet moet. Nog een tip: zorg dat je kledij NOOIT de vloer van een festivaltoilet raakt. De mengeling van bier, modder en lichaamssappen waarover we ons liever niet te veel vragen stellen, creëren een cocktail die je écht niet op je kleren wilt.

6. Zonder te kijken!

Wat je ook doet, kijk nooit, in de pot. Zeg achteraf niet dat we je niet gewaarschuwd hebben!

7. Hangen

Je kunt natuurlijk een halve wc-rol verspreiden over de bril, en er op gaan zitten. Maar onze tip: ga boven de pot hangen. Los van het feit dat je lichaam de bril niet moet aanraken, train je ook nog eens je spieren. Zeker geen overbodige luxe na het eten van al dat festivalfood.

8. Enkel als toilet

De wachtrijen zijn eindeloos en het is écht geen leuke plek om te vertoeven. Wees vriendelijk voor de wachtenden én voor jezelf: festivaltoiletten dienen écht enkel en alleen gebruikt te worden als toilet. Voor andere activiteiten zoek je sowieso altijd een andere plek!

Nu ben je helemaal klaar voor de festivals. Ken je de nieuwste trend al? Hier lees je er meer over.

Lees ook:

 

SOURCE: Elle