Home Mode 8 x shoppen in Maastricht

8 x shoppen in Maastricht

8 x shoppen in Maastricht

Ben jij ook zo’n fan van shoppen, maar ben je wel toe aan een andere stad dan Antwerpen, Brussel of Gent? Overweeg dan eens een shoppingtrip naar Maastricht in Nederland, pal aan de Belgische (en Duitse) grens. Wij selecteerden voor jou de 5 meest grandioze adresjes waar je in Maastricht halt moet houden.

 

1. Stijl

Deze cleane boetiek ligt in het hartje van Wijck, dat ook wel bekend staat als de Rive Gauche van Maastricht. Ze zijn gespecialiseerd in Scandinavische merken zoals By Malene Birger, Carin Wester en Stutterheim, maar ook in het Belgische merk Rue Blanche.

Stijl shop Maastricht

Wycker Brugstraat 48, 6221 ED Maastricht, www.welovestijl.com

 

2. Hermès

De Hermès-boetiek in Maastricht is een echte uitstap op zich met z’n carré sjaals (met heerlijk tropische zomerprints), homewear en het obligate paardenzadel in het midden van de shop.

Hermes shop Maastricht

Stationsstraat 43, 6221 BN Maastricht, nl.stores.hermes.com

 

3. Stylesuite

Om de hoek ligt de luxeboetiek Stylesuite, met mannen- en vrouwenmode van grote designernamen. Ronkende namen als KenzoAlexander Wang en Joseph kom je hier tegen.

Style Suite Maastricht

Rechtstraat 63A, 6221 EH Maastricht, www.stylesuite.nl

 

4. La Neuvième Paris

De selectie van deze mooie shop bestaat uit een overvloed aan Acne Studios, maar je vindt er ook coole jeans van R13 en lingerie van Love Stories. Ook voor de mannen is er goed nieuws: deze zomer wordt het aanbod uitgebreid met Acne voor mannen.

La Neuvième Paris shop Maastricht

Rechtstraat 75, 6221 EH Maastricht, www.laneuviemeparis.nl

 

5. Kiki Niesten

De droomshop Kiki Niesten is al jaren een begrip in heel Nederland. Niet moeilijk natuurlijk, als je weet dat je hun selectie bestaat uit onder meer Céline, Prada, Marni en Balenciaga.

Kiki Niesten Maastricht

Stokstraat 28-32, 6211 GD Maastricht, www.kikiniesten.nl

 

6. Retro & Chic

Retro & Chic is een prachtige vintage winkel met een dromerig interieur en sublieme vintage. Hier vindt je geen grote namen, maar wel mooie stukken uit de juiste tijdperken. En dat alles in een fabuleus interieur!

Retro & Sjiek shop Maastricht

Heggenstraat 1, 6211 GW Maastricht

 

7. Muchachas

Dit laatste adresje is een echte must visit! Deze shop biedt mode aan van onder andere A.P.C., Wouters & Hendrix, Maison Martin Margiela en Humanoid.

Muchachas shop

Heggenstraat 16, 6211 GW Maastricht,                         www.theneighbourhood.nl/muchachas-designer-boutique

 

8. Beaumont Hotel

Uiteraard moet je op zo’n shoppingtrip in Maastricht ook overnachten. Dat kan in het strategisch gelegen Beaumont Hotel, dat in 1912 z’n deuren opende en nog steeds in handen van de Beaumont-familie. Het hotel heeft moderne kamers, maar voor de rest bleven de karakteristieke kenmerken bewaard. Lunchen of dineren kan in Harry’s restaurant: de mimosa’s zijn er overheerlijk en ook de ‘eggs benedict’ zijn de moeite waard! Nog meer logeerinspiratie nodig? Klik dan hier!

Beaumont hotel maastricht

Wycker Brugstraat 2, 6221 EC Maastricht, www.beaumonthotel.nl

 

Nog niet genoeg van het shoppen in Maastricht? Klik dan hier! Ben je van plan om een weekendje Maastricht te boeken? Ga dan zeker het eerste weekend van juli en neem een kijkje op het Fashionclash festival! Klik hier voor een interview met een van de organisatoren.

 

 

Lees ook:

Citytrip Nice: 8x slapen, eten en shoppen

Shoppen, lunchen en slapen in Parijs

Shoppen, lunchen en slapen in Londen

 

Tekst: Elspeth Jenkins

Foto’s: Felix Baumsteiger