Home Mode 9 x shoppen in Maastricht
9 x shoppen in Maastricht

Maastricht is een shoppingwalhalla waar iedere zelfrespecterende fashionista moet geweest zijn. Dit zijn de adressen die zeker de moeite waard zijn.

1. Kijk eens bij Kiki

KIKI2 ligt aan de overkant van hoofdboetiek Kiki Niesten , en fungeert het hele jaar door als outlet waar je collecties van vorige seizoenen aan een zacht(er) prijsje kunt kopen. Tijdens de solden verhuist de huidige afgeprijsde collectie ook naar hier. Neem zeker een kijkje als je dol bent op Prada, Marni, Balenciaga enGucci.

KIKI2 – Kiki Niesten – Stokstraat 33 – 6211 GB Maastricht

Kiki2

 

2. Het betere voetenwerk

Schoenen werken elke outfit tot in de puntjes af: voetjes dus richting Shoebaloo , want deze unieke schoenwinkel met spacy interieur herbergt net als de zusterwinkels in Amsterdam en Rotterdam  schatten van o.a. Dolce & Gabbana enDior .

Shoebaloo – Stokstraat 25 – 6211 GB Maastricht

Shoebaloo

 

3. Mik op Marc

Liefhebbers van Marc by Marc Jacobs en See by Chlo é moeten in Maastricht maar één adres voor ogen houden: AIM . De selectie is ruim. Nog een plus: de winkel is heel het jaar door élke zondag open. Niet te missen dus.

AIM – Stokstraat 59 – 6211 GC Maastricht

AIM

 

4. Blij in de Bij

De Bijenkorf blijft een fantastisch warenhuis: of je nu in Amsterdam binnenwandelt of in de stad aan de Maas. Er liggen hier dan wel geen Prada's en Vuitton's , maar het aanbod aan make-up van M.A.C. , meubels, deco, lingerie, accessoires, kleding en ook de samenwerkingen met Topshop zijn om van te smullen.

De Bijenkorf – Achter het Vleeshuis 26 – 6211 Maastricht

De Bijenkorf

 

5. Wie de schoen past…

Om de hoek van De Bijenkorf ligt Kinsjasa, op een gezellig pleintje tussen allerlei restaurants (met in de zomer ook terrasjes). Dit schattige schoenenparadijs lijkt klein, maar vergis je niet: hier pas je exemplaren van Isabel Marant tot A.F. Vandevorst.

Kinsjasa – Sint Amorsplein 15 – 6211 GT Maastricht

Kinsjasa

 

6. Mucho Moois

Ook Muchachas is een bezoekje waard. Deze miniboetiek op een boogscheut van Kinsjasa heeft een mooie selectie Isabel Marant Etoile, A.P.C., American Vintage enWouters & Hendrix in de aanbieding. Sla nu je slag, want er zijn superkoopjes te doen.

Muchasas – Heggenstraat 16 – 6211 GW Maastricht

Muchasas

 

7. Elke dag feest bij Festen

Festen is een fantastisch adresje voor iedereen die nog op zoek is naar originele kerstcadeaus. Van sensationele decospullen, tot kaartjes, tassen en juwelen: hier weet je niet waar je moet beginnen…

Festen – Minckelersstraat 1a – 6211 GX Maastricht

Festen

 

8. Naar links!

Wist je dat Maastricht zijn eigen Rive Gauche heeft? Aan de andere kant van de Hoge Brug kom je een schat aan vintage boetieks en platenwinkels tegen. Wij steken de brug over voor Stylesuite: een fantastische concept store met namen zoals Mulberry, MSGM enFilles à Papa .

Stylesuite – Rechtstraat 63a – 6221 EH Maastricht

Stylesuite