Modehuis Ann Demeulemeester organiseert haar eerste defilé ooit in Antwerpen. In de vernieuwde Handelbeurs toont ze op donderdag 14 november haar collectie ten voordele van iThemba, een organisatie die economisch zwakkeren in Afrika de kans geeft om naar school te gaan.

Nieuwe keuken voor Baraa Primary School

iThemba is in september 2006 opgericht en betekent ‘hoop’ in het Xhosa, één van de Zuid-Afrikaanse talen. Dat is precies waartoe iThemba wil bijdragen: hoop op een mooiere toekomst door onderwijs toegankelijk te maken voor de economisch zwakkeren in héél Afrika, vooral dan in landelijke gebieden.

Ann Demeulemeester wil dit project een warm hart toedragen door een benefietgala te organiseren in de nieuw gerestaureerde Handelsbeurs. Het ingezamelde geld zal dienen voor de Baraa Primary School in Arusha, Tanzania. Om meer kinderen eten te kunnen geven moet de keuken er aangepakt worden. Er zijn plannen om deze dubbel zo groot te maken, een betere ventilatie te installeren, nieuwe industriële toestellen aan te kopen én ook betere werkomstandigheden te creëren voor het keukenpersoneel. De werken zijn al volop aan de gang:

Baraa Primary School

Baraa Primary School

Baraa Primary School

Baraa Primary School

Baraa Primary School

Hoe kan jij steunen? Door naar het defilé te komen om donderdag 14 november. Voor € 250 mag je jezelf verwachten aan een diner, inclusief dranken én kan je deelnemen aan een exclusieve veiling. Inschrijven doe je hier.

Meer modenieuws