Home Mode Belgische modeontwerper wint International Woolmark Prize

Belgische modeontwerper wint International Woolmark Prize

Belgische modeontwerper wint International Woolmark Prize

Christian Wijnants won tijdens London Fashion Week de prestigieuze International Woolmark Prize, een wedstrijd waar het gebruik van wol centraal staat.

 

De Europese finalist moest het in Londen opnemen tegen Dion Lee  (Australië), Ban Xiao (China), Pankaj en Nidhi (India) en Sophie Theallet (VS). Hun uitdaging: zes outfits waarvan merinowol het hoofdbestanddeel was.

In de jury zaten tal van topfiguren uit de modewereld waaronder Diane von Furstenberg, Donatella Versace en Victoria Beckham. "Christian toonde ons een moderne interpretatie van wol en een nieuw silhouet dat je industrieel kan maken. Zijn ontwerpen zijn flatterend, vrouwelijk en sexy," verduidelijkt Franca Sozzani, hoofdredactrice van Vogue Italia en L'Uomo. Voor de kleuren haalde Wijnants inspiratie uit kristallen en mineralen.

De International Woolmark Prize wordt jaarlijks georganiseerd door de Australian Wool Innovation, een non-profit organisatie van wolproducenten. De prijs: 100 000 Australische dollar en een wereldwijde verkoop van de collectie in tal van grote modezaken zoals Harvey Nichols (Londen), Corso Como (Milaan) en Bergdorf Goodman (New York). 

We kijken alvast uit naar de nieuwe collectie van Wijnants tijdens de modeweek in Parijs. 

CG