Voor mode-inspiratie kunnen we steeds terecht bij de streetstyle van een aantal populaire it-girls. Wie zeker tot dat clubje behoort, is supermodel Bella Hadid. Zo combineerde ze deze week een doorzichtige tube top met dé broekentrend van het moment, de parachute pants.

 

Y2K everyday

Hadid werd gespot in New York en deed zoals gewoonlijk weer heel wat paparazzi-koppen draaien. Bella’s stijl wordt gekenmerkt door low-key ensembles, en deze outfit is daarbij zeker een van haar nieuwste hoogtepunten. Het supermodel trok de straat op in een volledig zwarte, maar verre van klassieke outfit. Ze combineerde namelijk Y2K-gewijs een doorschijnende tube top, een ovaalvormige zonnebril, een hoofdband en dé broekentrend du moment.

De parachute pants stijgt naar de top

Die trendbroek is een grote, laag uitgesneden parachute broek. Het gaat om baggy broeken die te vergelijken zijn met track pants of cargo broeken. Ze vallen alleen net wat meer in ballon-vorm, waardoor je er eigenlijk bijna in kan zwemmen. De trend is vooral geliefd bij supermodellen en stijliconen, waaronder Hailey Bieber en Katie Holmes, maar veroverde deze zomer ook de catwalks. Kijk maar naar dit coole ensemble van ontwerpster Stella McCartney, die altijd pal op de tijdsgeest zit met haar collecties.

Brennifer 2.0

Voor meer inspiratie duik je best in de archieven van 90s superkoppel Brennifer. Het duo werd wel vaker gespot in de beste outfits van Hollywood, maar deze laid-back foto is intussen werkelijk iconisch geworden. Aniston combineerde de parachutebroek steeds met een cropped of tanktop, maar anno 2022 kan je ‘m ook dragen met een mooie, monochrome gilet.

Spring hier in de parachute(-trend)

Lichtblauwe track pants

Isabel Marant, nu € 426 (i.p.v. € 607) – Shop hier

Color-block track pants

Isabel Marant Etoile, nu € 190 (i.p.v. € 380) – Shop hier

Zwarte “chute pants”

Urban Outfitters, € 69 – Shop hier

Zwarte parachute pants

Dion Lee, € 415 – Shop hier

Blauw-paarse cargo broek

Weekday, € 28 (i.p.v. € 70) – Shop hier

Zwarte cargo broek

Calvin Klein Jeans, € 119,95 – Shop hier

Lees ook

Beelden: Getty Images.