Als we van één ding wild worden, zijn het mooie kleren. Grijp je vaak naar zwart, wit of blauw, dan speel je op safe. Maar maken deze kleuren jou eigenlijk het mooist? Je raadt het al: nee. Want toegegeven, echt spannend zijn ze niet. Volgens de wetenschap is er maar één kleur waarmee iedereen (maar dan ook iedereen) er instant echt knapper uitziet.

 

Slanker, frisser én gezonder

Volgens Helen Venables, MD bij House of Colour (een consultancybureau dat zich specialiseert in het vinden van de juiste kleur bij je huid en het imago dat je wil creëren), is de kleur die je onder je kin draagt het belangrijkst voor je uitstraling. Terwijl niet-kleuren als zwart en wit populair zijn, kan een opvallendere kleur je gezicht net mooier doen uitkomen. “Het effect van de kleur onder je kin kan bijzonder krachtig zijn. Je lijkt er slanker, frisser, gezonder en zelfs jonger door. Kies de verkeerde kleur en je ziet er meteen een stuk vermoeider uit,” volgens Venables.

Er bestaat volgens de wetenschap één magische tint waar echt ie-de-reen mee staat, en dat is rood. Geen koraalrood of bordeaux, wél primair rood.

Hoe combineren?

Rood is (toevallig) één van de trendkleuren deze zomer. Onder meer bij Marni vinden we rode silhouetten die gecombineerd worden met statement accessoires als grote oorbellen of giga-buidelzakjes rond de heup. Vooral met (gebroken) wit en in combo met clashende patronen, is rood een topper deze zomer.

Leuk nieuws? De kleur blijft ook komende herfst en winter in de mode. Dat bewezen de catwalkmodellen van onder meer Miu Miu, Valentino en onze eigen Dries Van Noten op de Fashion Weeks.

Hier kan je ‘m shoppen

You know what to buy tijdens de National Shopping Day op 22 april (waar je als Feeling-lezeres trouwens 20% korting ontvangt op jouw lievelingsmerken!). Wie écht niet kan wachten, kan hier alvast wat inspiratie opdoen:

Rode jurk

KIOMI
€59,95- Bekijk het hier

Muiltjes

Topshop
€39,95 – Bekijk het hier

Culotte met plissé

Karen Millen
€190 – Bekijk het hier

Naaldhak met studs

Valentino
€720 – Bekijk het hier

Tuniek met V-hals

Claudia Sträter
€139,95 – Bekijk het hier

Top met strikdetails

Topshop
€40 – Bekijk het hier

Espadrilles

Maje
€130 – Bekijk het hier

Pantalon

Sister Jane
€79,95 – Bekijk het hier

De trends van 2017