Een jas van nepbont of toch liever the real deal? Het dragen van dierenhuid vormt al jaren een discussiepunt. Ook op onze redactie zijn de meningen verdeeld.

Bont, doen of niet?

Fashion director Els Keymeulen is niet anti-bont

“Het is in onze contreien nooit zo koud dat je een dierenhuid móét dragen om je te beschermen, maar als je het dan toch wilt, kies dan voor echt bont. Nepbont is nefast voor het milieu, terwijl echt bont een duurzaam product is. Koop vintage en red een dood dier van de vuilnisbelt, of shop kwalitatief, nieuw bont dat tegenwoordig altijd vergezeld is van een certificaat waarbij je kunt traceren waar de huid vandaan komt en hoe het dier is behandeld. De controle op bont is écht enorm. Zo’n certificaat krijg je niet als je een stuk vlees koopt, toch?”

 

Flow-manager Els Boebaert is tegen het gebruik van bont

“Ik snap niet waarom iemand bont zou dragen. Een mooi kledingstuk wordt voor mij meteen lelijk wanneer het ontstaat uit leed. Wij mensen kunnen beter doen dan dat, onze capaciteiten reiken verder. Er zijn zo veel warme stoffen, waarom een jas van echte pels kopen? Bovendien bestaan er mooie alternatieven voor bont. Al lijkt het mij belangrijk om ook daar de juiste vragen te stellen. Vervangen we het ene kwaad niet door het andere? De productie van nepbont is bijvoorbeeld nefast voor de natuur, dus geen goed vervangproduct.”

 

In welk kamp zit jij?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Lees hier de columns van onze chef-mode Els Keymeulen: